lifestyle

7 x tips om niet in de vriezer te hoeven slapen tijdens deze warme nachten

7 x tips om niet in de vriezer te hoeven slapen tijdens deze warme nachten

Het wordt warm deze week. Heet. Da’s leuk overdag, maar die plaknachten zijn een stuk minder. Zeven tips om de slaap toch nog een beetje te kunnen vatten.

| Cheyenne Esajas

Graag gedaan.

Lees ook
Zoek de schaduw op: hitteplan van kracht in groot deel van Nederland

Gewenning
Volgens slaapcoach Nick Littlehales, is de reden dat we met warme temperaturen niet goed slapen, simpelweg dat we er niet aan gewend zijn. Ons lichaam koelt aan het einde van de dag af wanneer de zon onder gaat. Wanneer het in de avond nog erg warm is, raakt je lichaam in de war en vertelt je daarom niet dat je eigenlijk hoort te slapen. Daarom een aantal tips van Littlehales:

1. Ramen dicht
Wanneer je de ramen openhoudt, komt er warme lucht binnen en dat wil je niet. Vooral in de slaapkamer. Houd je ramen en gordijnen vooral dicht, zo houd je de zon en de warmte buiten.

2. Ijs voor de ventilator
Als je ijs voor de ventilator neerzet, wordt de lucht die deze uitblaast extra koud.

3. Koel kussen
Een groot deel van je lichaamstemperatuur wordt bepaald door het hoofd. Als je je hoofd koel houdt, volgt de rest van je lichaam vanzelf. Leg je kussen even in de vriezer of doe een ice-pack in je kussensloop.

4. Lauwe douche
Neem voordat je gaat slapen een lauwe douche (géén koude dus, want daar ga je dus juist van zweten) om af te koelen.

<

5. Alcohol
Tuurlijk hoort dat drankje er op die warme zomerse avond bij. Maar alcohol geeft je een nóg warmer gevoel, dus ook op het moment dat je wilt gaan slapen. Ga voor de alcoholvrije variant, net zo lekker.

6. Lichte maaltijden
Maaltijden met veel koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam meer moeite moet doen om dit te verbranden. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur en dat moet je nou nét niet hebben. Kies daarom voor een lichte maaltijd, een lekkere zomerse salade bijvoorbeeld.

7. Slaap onder een laken
Als je graag naakt slaapt, is het verstandig om dit met een laken te doen. Dit laken houd je – hopelijk al iets afgekoelde – lichaamstemperatuur vast.

SNACKS | LIFESTYLE

Bron: The Telegraph | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Meer lifestyle

Please update your browser