lifestyle

6 x smoothies mét spinazie die je in de blender kan gooien dit weekend

6 x smoothies mét spinazie die je in de blender kan gooien dit weekend

Toevallig (of je haalt ‘m nog snel) een blender in huis? Probeer dan deze gezonde smoothie recepten even uit dit weekend.

| Nina Smit

Via Smoothie Smuller hebben we zes smoothies – die niet eens allemaal groen zien – voor je op een rij gezet.

Lees ook
Fajah Lourens: ‘Mensen die zeggen ‘Ik kan het niet’, vind ik zwak’

1. Spinazie, blauwe bessen en avocado
Doe één glas amandelmelk samen met 100 gram spinazie in een blender totdat alle spinazie in stukjes is. Voeg daarna de andere 100 gram spinazie toe. Schil de avocado en snijd ‘m in stukken. Voeg de avocado en 125 gram (bevroren) blauwe bessen toe en mix alles door elkaar tot een egale smoothie.

Glass of blueberry buttermilk with straw, close up

2. Spinazie met appel
Schil drie grote appels in snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de spinazie en wat pompoenzaadjes in de blender. Voeg een halve kop appelsap en drie eetlepels citroensap toe en mix het geheel tot een egaal mengsel. Je kunt er nog wat water doorheen roeren om het iets vloeibaarder te maken.

Green smoothie with lime, coconut milk, granny smith apple, baby spinach, yogurt and ice cubes.

3. Spinazie, komkommer en kwark
Voor de iets mindere zoetekauw. Doe 250 gram magere kwark en 100 ml water samen in de blender. Voeg vervolgens 300 gram spinazie en wat koriander toe. Snijd de halve komkommer in stukjes en doe ook deze met een fijngesneden halve ui in de blender. Knijp een halve limoen fijn en mix het tot een mooi egaal geheel.

Glass bottle and glass of green smoothie made of spinach, rocket salad, apple, orange, banana and cucumber, srcset=

4. Spinazie, kersen en amandelen
Leg de avond van te voren wat amandelen in een bakje water en zet deze in de koelkast. Giet de volgende dag het water af en voeg de amandelen samen met een half kopje (nieuw) water in de blender. Mix tot de amandelen romig zijn. Voeg vervolgens een kop bevroren kersen, één bevroren banaan, want sinaasappelsap en spinazie toe en mix tot een egaal mengsel.

Red smoothie in glasses, cherries srcset=

5. Spinazie, banaan, en dadels
Voeg een bevroren banaan, rauwe spinazie, wat water, ijs, één eetlepel amandelboter en één dadel in de blender en mix het geheel tot een egale smoothie. De dikte van de smoothie kun je aanpassen door wat meer of minder (ijs) water toe te voegen.

Fresh Green smoothie in glass cup with few bananas in background; Adobe RGB color space;see other similar images:

6. Spinazie met kokosnoot
Snijd één banaan en één appel in stukjes. Stukjes kokosnoot kun je vaak voorverpakt krijgen in de supermarkt. Voeg dit alles bij elkaar in de blender met een handje spinazie en mix het geheel. Voeg er nog wat kokosmelk en Griekse yoghurt aan toe en een kopje ijsklontjes om het geheel minder dik te maken.

Smoothie. Green tinted smoothie and straw . High level point of view. Smoothie ingredients are banana, blueberries, ginger, milk and spirulina. srcset=

Heb je nou geen blender in huis? Je maakt deze smoothies gemakkelijk en snel met een blender van Bosch, die je hier (wederom gemakkelijk en snel) online kunt aanschaffen.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND | #HOUVOL

Bron: Smoothie Smuller | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Meest gelezen

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Meer lifestyle

Please update your browser