lifestyle

5 x dit móet je eten in New York

5 x dit móet je eten in New York

Een wereldstad als New York barst natuurlijk van de bezienswaardigheden, maar ook van de fijne plekken waar je de lekkerste happen scoort.

| Kim van Weering

Probleem: waar te beginnen als er zoveel leuks is?

Echt even heen
De Nederlandse zussen Elise en Vita Boers wonen in The Big Apple en zetten speciaal voor LINDA.meiden vijf originele tenten neer waar je écht even iets moet halen als je in New York bent.

Blonde Tijgers
Elise (foto links) en Vita Boers (foto rechts) zijn geboren en opgegroeid in Amsterdam en wonen nu al een paar jaar in New York City. Op hun blog en Youtubekanaal houden ze onder de naam ‘Blonde Tigers’ iedereen op de hoogte van hun drukke leven in deze wereldstad.

Schermafbeelding 2016-01-27 om 15.33.10

1. Een heuse Cupcake ATM
Ja je leest het goed: in de Upper East Side van New York heb je Sprinkles, een pinautomaat waar in plaats van geld een mierzoete cupcake uitkomt. Dit moet je gedaan hebben als je naar NYC gaat en kan op ieder moment van de dag (net als bij een echte pinautomaat) want deze ‘ATM’ is 24 uur per dag geopend.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 16.15.53

Schermafbeelding 2016-02-24 om 16.17.26

2. Regenboogbagels
Het is dé nieuwe hype in Brooklyn: bagels in fluorescerende kleuren. Je hebt de video misschien wel voorbij zien komen op je Facebook-tijdlijn, want deze bagels gingen de hele wereld over. Het ziet er vreselijk chemisch uit, maar is stiekem toch best wel lekker. Ook fijn: daarbij zijn ze erg fotogeniek en een leuke toevoeging voor je Instagram-feed.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 16.18.56

Schermafbeelding 2016-02-24 om 15.35.46

3. Pizza eten met Leonardo
Wat Leonardo DiCaprio, Bradley Cooper, Lenny Kravitz en Anna Hathaway met elkaar gemeen hebben? Ze komen allemaal regelmatig een slice halen bij Joe’s Pizza in de West Village, een van de bekendste pizza-spots van NYC. Het interieur ziet er niet uit, maar de pizza’s zijn om je vingers bij af te likken.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 16.22.17

4. Truffelburgers
In NYC heb je op elke hoek een burgertent, maar Umami Burger is toch echt de winnaar. Je hebt hier allemaal bijzondere burgers, zoals een tunaburger met crushed avocado en wasabitartaar. Onze favoriet is de truffelburger met – uiteraard – een portie truffelfriet ernaast.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 16.24.09

5. Terug in de tijd
Wat absoluut niet mag ontbreken aan je trip naar New York, is het verorberen van pancakes in een originele Amerikaanse diner. De keuze is reuze, maar Empire Diner is echt een bijzondere ervaring: hier stap je letterlijk terug in de tijd richting de fifties. Ook is deze diner vaak het decor geweest van een aantal grote Hollywoodfilms zoals Men in Black.

Schermafbeelding 2016-02-24 om 16.27.16

SNACKS | LINDA.MEIDEN | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Blonde Tigers

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

FemkeFemke

Leuk artikel én ik ben nu in NYC dus wilde meteen ontbijten in Empire Diner. Helaas, al lange tijd definitief gesloten!

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser