Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

12 x daverende hotspots per provincie: Zeeland

12 x daverende hotspots per provincie: Zeeland

Van een koffietje met een bam tot aan luxe amuses met cocktails voorzien van suikerrandjes: wij zetten 12 hotspots in één van de 12 provincies op een rij. 

| Tessa Heinhuis

Vandaag is de beurt aan Zeeland.

De crème de la crème
Of je nou chique wilt tafelen in Michelinsterrententen of juist in je kloffie wilt hangen bij strandpaviljoens: je kunt in iedere stemming naar deze provincie.

1. Pure C*: met een jus van goede smaak (Cadzand)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 15.24.03

Om maar meteen met een topper in huis te vallen: Pure C in Cadzand is één van de tenten in Zeeland met een Michelinster. Topkok Sergio Herman combineert zijn voorliefde voor lokale producten met mediterrane invloeden in zijn met hipheid overgoten zaak. Vergeet de spannende cocktails niet aan je keel te zetten. Dagelijks open.
Een zesgangenmenu kost € 79. 

2. Tafelen tot je een ons weegt bij De Gespleten Arent (Middelburg)

Schermafbeelding 2015-07-18 om 16.07.37

Je kunt bij De Gespleten Arent in Middelburg kiezen tussen drie- tot maar liefst achtgangenmenu’s. Die zijn ook geheel vegetarisch te krijgen, trouwens. Mis hun speciale mosselfeesten niet in de zomer – want waar kun je die beter eten dan in deze streek. Dagelijks is de keuken open tot 21:00 uur – behalve op zondag, dan is het restaurant gesloten.
Een driegangenmenu heb je voor € 32,50.

3. Zet de bloemetjes maar buiten bij strandpaviljoen Piet Hein (Dishoek)

Schermafbeelding 2015-07-18 om 15.51.38

Om als een godin in Frankrijk wat uren te kunnen slijten hoef je niet langer de grens over. Bij strandtent Piet Hein in Dishoek vind je rust, een koud biertje en een zonsondergang waar je spontaan romantisch van gaat doen. Je kunt er ook met grote groepen komen barbecuen. In de zomermaanden iedere dag geopend vanaf 10:00 uur.
Voor € 16,50 heb je een hoofdgerecht.

4. Een vleug jazz in wijnbar De Ouwe Smisse (Zonnemaire)

Schermafbeelding 2015-07-18 om 16.00.05

Bij De Ouwe Smisse in Zonnemaire kun je natuurzuivere producten eten uit de streek. Daarnaast is er regelmatig live jazzmuziek te horen – maakt ’t sfeertje op een zondagavond helemaal compleet. Je zou van de gezelligheid bijna de 46 verschillende wijnen die per glas te krijgen zijn vergeten. Op dinsdag en woensdag gesloten.
Een hoofdgerecht heb je vanaf € 17,50.

5. Proef de parels van de zee bij De Visbar (Domburg)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 12.25.29

Je kunt langskomen bij de Visbar in Domburg om – je raadt het al – vis in alle soorten en maten uit te proberen. Van oesters tot aan sushi of schalen vol fruits de mer: verser kun je het nergens krijgen. De zaak is dagelijks geopend voor lunch en diner en alles wat daar tussenin zit.
Gemiddeld kost een hoofdgerecht hier € 21,50.

6. Gemütlich kanen bij Mrs. Jones (Middelburg)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 12.39.55

Restaurant Mrs. Jones is wat ze noemen een verborgen parel: je moet weten waar ’t zit, anders kom je er niet. Het is tevens een familierestaurant: zoon is chef en ouders staan in de bediening. Op maandag en dinsdag gesloten.
Een driegangenmenu kun je bestellen voor € 31,50.

7. Eiland-hoppen naar De Kleine Toren van Baarland (Baarland)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 12.51.06

Op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland ligt het plaatsje Baarland. Hier bevindt zich, in een voormalige kerk, het restaurant De Kleine Toren van Baarland. Een unieke stek waar je niet alleen voor het magnifieke uitzicht komt – maar ook voor die godvergeten lekkere happen. Check hier hoe je er precies komt.
Bestel drie gangen vol smaaksensaties voor € 36.

8. Amuz: je zou je bord er haast bij opeten (Goes)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 13.56.13

Bij Amuz in Goes bestel je voor € 7,50 een klein eetbaar pronkstuk. Gooi gewoon een hele verzameling aan keuzes op tafel en deel de hele mikmak met je tafelgenoten. Dat eet wel zo gezellig. Tip: mis de dessertkaart niet. Daar vind je bijvoorbeeld geitenkaas met rode bieten en gepocheerde rabarber met boterkoekcrumble. Dinsdag tot en met zondag open vanaf 17:00 uur.

9. Koninklijk tafelen bij De Kromme Watergang** (Hoofdplaat)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 14.23.59

De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft twee Michelinsterren en dat is natuurlijk niet zonder reden. Wat je op je bord voorgeschoteld krijgt is eigenlijk te mooi om naar binnen te mikken, de bediening is zó gastvrij dat het bijna voelt alsof je thuis zit en je waant je in een pand dat eruit ziet alsof je bij de koningin op bezoek bent. Need we say more? Op maandag en dinsdag gesloten.
Vijf gangen kun je bestellen voor € 97.

10. Minder is meer bij De Heerenkeet (Kerkwerve)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 14.06.35

Bij De Heerenkeet vissen ze zó je lunchgerecht voor je neus uit het water. Geen opsmuk of overdreven poespas: eenvoud is wat de menukaart siert. Dagelijks open – in het weekend kun je komen eten tot 21:00 uur.
Een hoofdgerecht krijg je voor € 21,50 geserveerd.

11. Klef doen mag in de Zeeuwse Rozentuin (Kats)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 14.30.59

De Zeeuwse Rozentuin is een gespecialiseerde kwekerij met de grootste sortering rozen van Nederland en ver daar buiten. En omdat loeren naar bloemen nou eenmaal hongerig maakt, kun je hier op-en-top romantisch aan een tafeltje schuiven voor een lunch. Van dinsdag tot en met zaterdag open voor bezoek.
Neem contact op met het personeel om prijzen te bespreken – dit hangt af van het arrangement en de grootte van de groep.

12. Bijtanken bij Kaapduin (Dishoek)

Schermafbeelding 2015-07-19 om 14.36.39

Aan de kust eten en drinken is áltijd een goed idee: of ’t nou weer is of niet. Kaapduin in Zoutelande vind je op het strand. Je krijgt een eigen terras, buitenbar en overdekte veranda – kun je in alle rust even bijtanken. Op dinsdagen gesloten.
Een hoofdgerecht bestel je voor € 15,50.

Lees hier welke 12 toppers we in Zuid-Holland voor je hebben gevonden.

Deze hotspot-lijsten worden door onze redacteur naar eigen inzicht en ervaring samengesteld. Niet mee eens of heb je een suggestie? Laat hieronder je reactie achter en wie weet nemen we jouw tip mee in onze hotspot-lijst per provincie 2.0.

NIEUWS | FUNFACTS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws | Foto: De Gespleten Arent

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

KristaKrista

Welke ik mis in dit rijtje is restaurant de Vierbannen in Ouwerkerk. Prachtig gelegen aan de Oosterschelde waarbij de keuken wordt gerund door jong talent Wouter Kik. Alom geprezen voor z'n talent en kwaliteit &keuze van streek producten.

LINDA. magazineLINDA. magazine

Hi Krista, bedankt voor de tip. In een volgend lijstje zullen we hem zeker meenemen. Groet! LINDAnieuws

A. A.

Zoutelande, restaurant ZieZo heeft een open keuken, alles wordt vers bereid en de gastvrouw is echt leuk om een praatje mee te maken. Visgerechten zijn denk ik de echte specialiteit van de chef, maar biefstuk en een mooie spies sate zijn ook,verrukkelijk. Wat leuk is dat ze een kreeften-oesterbak in de zaak hebben. Het is van twee jonge ondernemers(de chef en de gastvrouw), zeker de moeite waard om eens te kijken en te gaan eten! Daarbij is Zoutelande echt een onwijs mooie plaats aan zee, ik heb er een top vakantie gehad.

MignonMignon

Hoi Linda, Ik mis hier "Het Vissershuis"te Burgh Haamstede. Dit is het meest geweldige visrestaurant, waar je trouwens ook een super goed stukje vlees kunt eten als vis je ding niet is. Het Visserhuis heeft elke avond 2 sessies en zit ook elke avond stamp en stamp vol, dus reserveren gewenst. Maar wat een belevenis. De eigenaar Anco heeft zijn hele ziel en zaligheid in het restaurant gestoken en samen met een geweldig team weet hij mijn/onze avond elke keer als we daar zijn weer te maken.

LINDA. magazineLINDA. magazine

Hi Mignon, bedankt voor de tip! We zullen het in een volgend lijstje zeker meenemen. Groet! LINDAnieuws

Dominique Dominique

Hallo Linda. Voor jullie volgend onderzoek zou je ook restaurant Dell'arte eens moeten bezoeken aan de groote markt in Sluis! Heerlijke gerechten geserveerd Door een hele lieve gastvrouw ! Echt de moeite waard ! Top restaurant , ster waardig voor een betaalbare prijs !

Mascha BuskensMascha Buskens

Dag LINDA. heb ik de hotspots van 20 juli gemist of zijn die niet geplaatst? Of bestaat Nederland tegenwoordig uit 2 provincies ????

LINDA.magazineLINDA.magazine

Dag Mascha, we plaatsen elk weekend twee lijsten van twee provincies. We hebben tot nu toe Zuid-Holland en Zeeland gehad, dus de rest komt nog. Groet! LINDAnieuws

Elzalien ChristiaanseElzalien Christiaanse

Ik mis ook restaurant bij Kees in Zierikzee!! Verkozen als top restaurant van tripadvisor!!

EdithEdith

Ik mis heel wat hotspots..Vlissingen gewoon maar overgeslagen. En Kaapduin in Zoutelande!!! Jammer hoor...de geloofwaardigheid van jullie 'onderzoek'is ver te zoeken.

Erwin de BruijnErwin de Bruijn

Ik vraag me af hoe jullie aan de top 12 gekomen zijn. Mag ik dat vragen?

LINDA. magazineLINDA. magazine

Hi Erwin, dat mag je zeker vragen. Onze redacteur stelt dit soort lijsten samen op basis van eigen ervaringen en tips vanuit eigen kringen. Groet! LINDAnieuws

Jolanda NijhuisJolanda Nijhuis

Hallo LINDA., helaas hebben jullie wat hotspots in Zeeland gemist, met name in Vlissingen. Ik zou zeggen, breng eens een bezoekje en maak persoonlijk kennis. Groet, Jolanda.

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser