Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

12 x daverende hotspots per provincie: Groningen

12 x daverende hotspots per provincie: Groningen

Van koffie met een bammetje tot aan luxe amuses met cocktails voorzien van suikerrandjes: wij zetten 12 hotspots in één van de 12 provincies op een rij. 

| Tessa Heinhuis

Op deze stormachtige zaterdag bekijken we wat er in het hoge noorden te beleven valt.

Lastig kiezen
En geloof ons: daar is een hoop te doen.

1. Lach de zomer toe bij paviljoen Kaap Hoorn (Haren)

Schermafbeelding 2015-07-23 om 17.01.13

Voor een beetje jeu ben je bij Kaap Hoorn in Haren aan het juiste adres. Je vindt er fris water om in te plonsen, loungeplekken in de zon, vazen vol dranken in knalkleuren en een gemoedelijk eilandsfeertje. Dat scheelt weer een ticket naar een ver vakantieoord.
Een hoofdgerecht bestel je voor € 17,50.

2. Proef een beetje Toscane bij Gustatio (Groningen)

Schermafbeelding 2015-07-23 om 19.57.14

Een Italiaanse hap eten is zo op z’n tijd een bijzonder goed idee. Want van al die antipasti, spaghetti di mare en gnocchi al pomodoro wordt iedereen na één hap gelukkig. En dan al helemaal van de varianten van familietent Gustatio in Groningen. Check hier hoe je kunt reserveren.
Een hoofdgerecht kost gemiddeld € 7,50.

3. Bij restaurant In de Molen (Onderdendam) hebben ze geen menukaart 

Schermafbeelding 2015-07-23 om 20.27.27

Bij restaurant In de Molen in Onderdendam doen ze niet aan menukaarten. Op die manier kunnen ze écht dagvers koken en is de kans op voedselverspilling meteen een stuk kleiner. Jij geeft aan hoeveel gangen je wilt eten en wat je lekker vindt, de kok doet de rest. Je kunt overigens een nachtje blijven slapen op de maal- en graanzolder van de molen. Perfect voor als de wijn je net iets té goed smaakt. Woensdag tot en met zondag open vanaf 18:00 uur.
Drie gangen eet je voor € 42,50.

4. Een saus van geschiedenis bij landgoed Ekenstein (Appingedam)

Schermafbeelding 2015-07-23 om 20.04.15

In 1946 kocht de gemeente Appingedam het verwaarloosde landgoed Ekenstein. Het werd ingericht als hotel en recreatieoord. Het park werd opgeknapt, de vijvers werden opnieuw uitgediept en er werd een hertenkamp aangelegd. Achtereenvolgens werden volières gebouwd, een kinderboerderij, een caviastad (ja, echt) en een speeltuin. Je kunt er tegenwoordig terecht in restaurant La Belle Epoque voor een fabuleus feest op je bord. Iedere dag geopend.
Een driegangenmenu krijg je voor € 29,50 voorgeschoteld.

5. Huiselijke sfeer bij ’t Regthuys (Wirdum)

Schermafbeelding 2015-07-23 om 20.34.54

Restaurant ’t Regthuys ligt idyllisch in de oude kern van het wierdendorpje Wirdum. De tent heeft door de ligging , het vele groen en stijlvolle interieur zo’n authentiek huiselijke ambiance – daar kan maar weinig tegenop. Op maandag en dinsdag gesloten.
Een zomermenu met drie gerechten heb je voor € 35,50.

6. Water proeven bij Waters of the World (Bad-Nieuweschans) 

Verschiedene Sorten Mineralwasser in Flaschen Mineral Water

Het restaurant Waters of the World in Bad-Nieuweschans heeft ’s werelds grootste verzameling mineraalwaterflessen in haar bezit: zo ongeveer 1.700 verschillende merken. De meest bijzondere exemplaren zijn in het restaurant te zien en er zijn er heel, héél veel te proeven. Weer eens wat anders dan een wijnkaart. Lees hier hoe je een plek kunt reserveren.
Een hoofdgerecht heb je voor € 19,00. 

7. Iedere dag is anders bij Voilà (Groningen)

Schermafbeelding 2015-07-23 om 22.43.32

In deze noordelijke provincie wonen bijna 600.000 mensen. Een derde van deze inwoners zit genesteld in de gelijknamige hoofdstad, Groningen. Niet voor niets dat we daarom nog een topper uit deze stad trekken. Bij Voilà kun je aanschuiven voor een dagelijks wisselend vijfgangenmenu. Van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 18:00 uur.
Een vijfgangenmenu kost € 38,50.

8. De zon in de zee zien zakken bij Eemshotel (Delfzijl)

Schermafbeelding 2015-07-23 om 23.04.53

Je hoeft niet langer te zoeken naar de mooiste plek van het land om een zonsondergang te bekijken. Net iets boven Groningen vind je het restaurant in het Eemshotel, dat hoog op palen is gebouwd. Je kunt er de Eems Dollard en de zeedijken van Duitsland spotten en genieten van het spel van eb en vloed. Iedere dag is er aanvoer van verse vis en als je de chef lief aankijkt graait-ie ‘m zo voor je uit de zee.

9. Wijn proeven bij vinoloog Robèrt Verweij (Stitswerd)

hh-47258113

Stitswerd heeft zo’n 120 inwoners en de Knolweg is een heel bijzondere straat. Hier ligt de ‘hoogste’ postcode van het land: 9999 ZZ. Overigens is 1000 AA de ‘laagste’ postcode van Nederland (dit zijn een rijtje postbussen op het hoofdpostkantoor van Amsterdam). TV-kok en vinoloog Robèrt Verweij verzorgt sinds 2003 wijncursussen en proeverijen in dit dorp. Niet alleen van de inhoud val je steil achterover – ook zijn boeiende verhalen zijn om over naar huis te schrijven.
Bekijk hier hoe je een boeking maakt.

10. Lekker onderuit zakken bij Java (Veendam)

Schermafbeelding 2015-07-24 om 13.42.52

Omdat je niet ieder weekend zin hebt in chic tafelen met tierelantijnen is er gelukkig eetcafé Java in Veendam. Opgewekte happen (inclusief gekleurde parasollen) waarvoor je je niet in een strakke jurk hoeft te snoeren. Dat eet wel zo prettig. Iedere dag geopend – op vrijdag en zaterdag tot 02:00.
Je hebt een hoofdgerecht voor € 12,50.

11. Feel Good (Groningen): omdat je maar één lijf hebt

Schermafbeelding 2015-07-24 om 14.00.11

Bij Feel Good in Grunn scoor je pure producten, zoals onbespoten groenten en fruit, vis, kip, noten, zaden en granen. Voeding waar je lijf blij van wordt, dus. Van soepen tot salades en sappen – je kunt hier de hele dag terecht voor een boost. Zit je binnen mum van tijd strak in je zwempak.
Een maaltijdsalade krijg je voor ongeveer € 8,50.

12. Rustig opstarten bij De Paalkoepel (Haren)

Schermafbeelding 2015-07-24 om 13.52.51

Aan het Paterswoldsemeer kun je lekker wakker worden met een fijn ontbijt bij de Paalkoepel in Haren. Cappuccino en een croissantje in je klauwen en geen kip in de buurt die aan je kop zanikt. Meer heb je niet nodig, zo af en toe.
Een hoofdgerecht kost € 18,50, een lunch heb je voor € 8,25, een koffietje

Deze hotspot-lijsten worden door onze redacteur naar eigen inzicht en ervaring samengesteld. Niet mee eens of heb je een suggestie? Laat hieronder je reactie achter en wie weet nemen we jouw tip mee in onze hotspot-lijst per provincie 2.0.

Check ook de plekken die je niet wilt missen in Zuid-Holland en Zeeland.

NIEUWS | FUNFACTS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Feel Good

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser