L'HOMO.

Deze webserie over een lesbische twintiger is al voor de release een groot succes

De webserie ‘Anne+’ heeft binnen acht dagen via crowdfunding het streefbedrag binnengehaald. Bedenkers Valerie Bisscheroux en Maud Wiemeijer vertellen ons meer over dit bijzondere project.

| Isabel Ockers

De webserie gaat over de diversiteit in de liefde en het turbulente liefdesleven van de lesbische twintiger Anne.

Lees ook
In de nieuwe webserie Anne+ is de lesbische Anne elke week opnieuw verliefd

Anne+ 
De serie, geschreven door Maud Wiemeijer en geregisseerd door Valerie Bisscheroux, gaat over het lesbische meisje Anne, gespeeld door Hanna van Vliet, en haar liefdesleven in Amsterdam. In elke aflevering staat een andere relatie van Anne centraal.

Drijfveer van de serie
Een groot deel van de cast en crew voelt zich persoonlijk verbonden met het project. Toen zij vroeger in de kast zaten, zochten zij naar films en series waar ze zich in konden herkennen. Regisseur Valerie: “In Nederland zijn er niet veel lesbische karakters in films en series te zien. Wij willen een steentje bijdragen aan de representatie van de lesbiennes.”

Streefbedrag behaald
Deze zomer zijn de eerste twee afleveringen van de serie opgenomen en was er al een teaser te zien. Om de serie te financieren, startten de makers een crowdfundingscampagne. Binnen acht dagen was het streefbedrag – 12.500 euro – binnen. Regisseur Valerie: “Dat laat mooi zien hoe erg dit project leeft onder de doelgroep.” Het team probeert nu binnen de resterende zestien dagen de 200 procent te halen. “Er komen zoveel kosten kijken bij het maken van de serie, hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer er gedaan kan worden. Donaties blijven meer dan welkom.”

Anne+

Vrijwilligers
De regisseur krijgt, nog voor de serie uit is, al veel positieve reacties. “In Amsterdam worden we in bars aangesproken door mensen. Ook internationaal begint het al te rollen.” 14 december beginnen ze met het draaien van de derde en vierde aflevering. Omdat ze een klein budget hebben, werken ze met vrijwilligers. Deze hebben vaak nog een betaalde baan, waardoor ze vaak dingen moeten uitstellen. “Gelukkig draait onze motor op enthousiasme, we voelen allen de urgentie van een serie als deze.”

Nog even wachten
Wanneer we het resultaat kunnen zien? “We hopen in de zomer van 2018 de serie online te kunnen zetten, waarschijnlijk gaan we voor bingewatchen en komen alle aflevering tegelijk.”

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO. | TV

Bron: Valerie Bisscheroux | Foto: Valerie Bisscheroux

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser