Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Honderden mensen komen bijeen voor de 'Viering van de Liefde' tegen Nashville-verklaring

Honderden mensen hebben zich vanavond in Amsterdam verzameld voor de ‘Viering van de Liefde’. Het samenzijn bij het Homomonument is een signaal tegen de afwijzing en uitsluiting van de Nashville-verklaring.

| Marloes van Wijnen

Ze hadden veel regenboogvlaggen bij zich en lieten zich op de foto zetten in een hartvormig bord met de tekst ‘Ik kus je voor de liefde’.

Nashville-verklaring

In de Nashville-verklaring wordt ervoor gepleit om alle seksualiteit binnen huwelijken tussen man en vrouw te houden. Homoseksualiteit wordt afgewezen. “Wij bevestigen dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren”, aldus het pamflet, waar veel ophef over is ontstaan.

Lees ook
Tim (29) over Nashville-verklaring: ‘We zetten de klok niet stil, we draaien de wijzers achteruit’

‘Viering van de Liefde’

De bijeenkomst werd georganiseerd door onder andere belangenorganisatie COC, vertegenwoordigers van kerken en de LHBTI-gemeenschap. De ‘Viering van de Liefde’ is bedoeld om te laten zien dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Krachtige toespraak

Burgemeester Femke Halsema was ook aanwezig, en sprak over de Nashville-verklaring. “Er wordt gezegd dat sommige mensen hun verliefdheid moeten verbergen. Er wordt gezegd dat de keuze voor een geslachtsverandering ideologie is. Er wordt gezegd dat sommige mensen zich voor hun verlangens zouden moeten schamen. Natuurlijk kunnen wij ervoor kiezen om de liefdeloze verklaring uit Nashville te negeren. Maar we spreken wel, omdat niemand mag worden gedwongen de liefde te missen. En we laten ons wel zien, omdat nog te veel mensen zich moeten verstoppen. En we komen wel bij elkaar, omdat nog te veel mensen buitengesloten en uitgesloten worden.”

Bekijk hieronder de foto’s van de bijeenkomst. De toespraak van Femke Halsema kijk je terug je in de video boven dit artikel:

Viering van de Liefde

Viering van de Liefde

Viering van de Liefde

Viering van de Liefde

Viering van de Liefde

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser