Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Minister Van Engelshoven wil over homofobie praten met KNVB

Minister Van Engelshoven wil over homofobie praten met KNVB

Ingrid van Engelshoven, minister van Emancipatie, wil met de KNVB praten over het tegengaan van homofobie in de voetbalwereld. Eerder gaf ze al aan in debat te willen met Johan Derksen.

| Tim van Rodijnen

De minister wil onder andere het woord ‘homo’ als scheldwoord weren.

KNVB

Van Engelshoven wil met de KNVB in gesprek over een (nog) betere aanpak van homofobie in de voetballerij. Haar plan is om samen te kijken hoe er voor gezorgd kan worden dat voetballers zich veilig genoeg voelen om uit de kast te komen. Het woord ‘homo’ wil de minister weren als scheldwoord op de velden en langs de lijn. “De KNVB moet zeggen dat dat niet acceptabel is”, aldus de minister.

Johan Derksen

Met Derksen wil Van Engelshoven graag in debat. Dit naar aanleiding van zijn homo-onvriendelijke uitspraken in Veronica Inside. Daar zei hij: “We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.” Daarop wil de minister dus in debat. “Kennelijk vindt Johan Derksen het buitengewoon grappig, maar het raakt mij. Hij doet er heel veel mensen pijn mee. Dat vind ik onnodig.”

Lees ook
Lhbt’ers overspoelen Johan Derksen met coming-outverhalen, minister wil debat

#SorryJohan

Via Twitter stuurden bekende en onbekende lhbt’ers en masse berichten geadresseerd aan Johan Derksen, met de hashtag #SorryJohan. Zij vertelden in die berichten over hun coming-outverhalen.

NIEUWS | L'HOMO. | SPORT

Bron: Langs de Lijn En Omstreken | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser