L'HOMO.

Man (27) krijgt twee jaar celstraf voor homomishandeling op Amsterdams Damrak

Man (27) krijgt twee jaar celstraf voor homomishandeling op Amsterdams Damrak

De dader van een homomishandeling zal de komende tijd achter de tralies moeten doorbrengen. Hij krijgt twee jaar cel voor het mishandelen van twee mannen op het Damrak in Amsterdam.

| Stijn de Vries

Daarvan zijn zes maanden voorwaardelijk.

Zware mishandeling

Vorig jaar juni vond de mishandeling plaats in het hartje van de hoofdstad. De twee homoseksuele mannen liepen met twee vrienden richting station Amsterdam Centraal. Daarvoor werden ze bij de Reguliersdwarsstraat al uitgescholden door een groep mannen. Eén van hen riep dat hij homo’s dood wilde maken. De twee slachtoffers werden uiteindelijk op het Damrak door hen aangevallen en kregen onder andere schoppen tegen hun hoofd.

‘Slechts geluk’

De drie andere daders zijn al eerder veroordeeld. Zij kregen tot veertig maanden celstraf. De man die vandaag is veroordeeld voor zijn daden nam destijds een aanloop, sprong en probeerde één van de slachtoffers, dat op de grond lag, een trap tegen zijn hoofd te geven. De rechtbank vertelt daarover: “Het is slechts geluk dat de verdachte niet vol het hoofd van het slachtoffer heeft geraakt.”

Lees ook
Homo’s minder positief over homo-acceptatie dan hetero’s: ‘Het is schijntolerantie’

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser