L'HOMO.

Scholier (16) start petitie om op te kunnen treden als dragqueen

Scholier (16) start petitie om op te kunnen treden als dragqueen

Wat doe je als je op je laatste dag van de middelbare school als dragqueen wilt optreden, maar je docenten dat tegenhouden? Dan start je een petitie en eindig je alsnog op het podium.

| Pim Prins

Gehuld in rode jurk steelt hij de show met zijn optreden, dat tegelijk ook een mooi statement is.

Lees ook
Diva Mayday: ‘Bijna niemand durft nog hand in hand te over straat te lopen’

Niet optreden
Philipp Penning (16) zit op een Britse middelbare school en had maar één wens voor zijn laatste schooldag: optreden als dragqueen. Dit idee opperde hij bij de directeur van de middelbare school, maar die zag weinig in het voorstel en keurde het af.

Petitie
Wat doe je dan als je echt iets wilt? Juist: dan ga je ervoor. Samen met de studentenraad startte Philipp een petitie. Al snel verzamelde ze 379 likes op een speciaal voor de actie aangemaakte Facebookpagina. Dit was genoeg om de directeur én alle docenten te overtuigen van Philipps voorstel.

I will survive
Onder luid gejuich komt Philipp de zaal inlopen, gehuld in een lange rode jurk en zwarte hakken. “Ik wilde eerst een nummer van Lady Gaga playbacken voor jullie, maar op deze hakken kan ik het danstempo denk ik niet bijhouden”, zegt hij lacherig tegen het publiek. In plaats daarvan gaat hij los op I Will Survive van Gloria Gaynor. Onderweg valt zijn pruik nog af, maar dat houdt Philipp niet tegen en hij danst vrolijk verder. Hij sluit zijn optreden af met de woorden: “Dit is waarschijnlijk het meeste gay-achtige wat deze school óóit gaat meemaken.”

Dragqueen Philipp zien dansen? Hieronder vind je het filmpje.

De nieuwe L’HOMO. ligt nu in de winkel én kan gelezen worden op Blendle. Bestellen? Dat kan hier. Wil je daarnaast op de hoogte worden gehouden van het laatste gaynieuws én hete mannen voorgeschoteld krijgen? Meld je dan aan voor L’HOMO.-WhatsApp.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: Gaystarloves | Foto: YouTube (screenshot)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Meer L'HOMO.

Please update your browser