Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Toneelstuk Bent

Toneelstuk Bent

Het veelgeprezen toneelstuk van Martin Sherman wordt dit jaar opgevoerd op 4 mei. Opdat we niet vergeten.

In 1979 schreef Martin Scherman Bent, een aangrijpend toneelstuk over twee homoseksuelen in concentratiekamp Dachau.

Hel
Regisseur Gerardjan Rijnders vertelt het indringende verhaal van de homoseksuele Max (Kevin Hassing) die door de nazi’s op transport wordt gezet naar Dachau. Daar ontkent hij zijn homoseksualiteit om zodoende de laagste status onder de gevangenen te ontlopen. Koste wat het kost wil hij overleven.

Liefde
Alles verandert wanneer hij medegevangene Horst (Michiel Bakker) ontmoet. Middenin de hel van het kamp ontwikkelt zich – in het grootste geheim en zonder dat ze elkaar ook maar kunnen aankijken – een grote liefde tussen de twee mannen.

Bijdragen aan de publieke bewustwording
In de tijd dat Bent werd geschreven, was er weinig onderzoek verricht, of zelfs enige aandacht, naar de vervolging van homoseksuelen door de nazi’s. Het stuk heeft de afgelopen dertig jaar sterk bijdragen aan de publieke bewustwording van de meedogenloze vervolging van homoseksuelen in het Derde Rijk.

Mick Jagger
Bent werd in 1997 verfilmd met o.a. Ian McKellen, Jude Law en Mick Jagger als drag queen.

Komt dat zien
Bent wordt op zaterdag 4 mei om 21.00 uur – na Dodenherdenking – opgevoerd in Theater aan het Spui, Den Haag. Je kunt alleen nog telefonisch reserveren.

Bron: Theater aan het Spui

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser