Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Jammer dit: schelden met 'kankerhomo' volgens rechter geen homohaat

Jammer dit: schelden met 'kankerhomo' volgens rechter geen homohaat

Dertien verdachten zijn veroordeeld tot taak- en celstraffen, nadat zij twee homo’s hadden uitgelokt via de dating-app Grindr en één daarvan in elkaar sloegen. 

| Stijn de Vries

Maar dat ze de twee hadden uitgescholden voor ‘flikker’ en ‘kankerhomo’, is volgens de rechter geen homohaat.

Openlijke geweldpleging

De rechtbank in Dordrecht heeft de dertien verdachten veroordeeld tot straffen, die uiteenlopen van enkele maanden voorwaardelijke celstraf tot taakstraffen, wegens openlijke geweldpleging. Maar de rechter vindt dat homohaat geen rol heeft gespeeld tijdens het incident. Ook niet terwijl ze ‘kankerhomo’ en ‘flikker’ riepen. Eh, wat?

‘Giftige cocktail’

Omdat de rechter dit vond, werden de verdachten vrijgesproken van homohaat. COC Nederland reageert verbijsterd: “Als dit al geen teken van homohaat meer is, wat is het dan nog wel?” Volgens de rechter werden de verdachten, in leeftijd variërend van 14 tot 22 jaar, destijds vooral gedreven door “een giftige cocktail van sensatiezucht en groepsdruk”, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Afspraken

De dertien verdachten maakten via de homodating-app Grindr afzonderlijke afspraken met de twee slachtoffers. In Dordrecht is tijdens het paasweekend een van de mannen op de afgesproken plek in elkaar getrapt en geslagen. De ander wist – gelukkig maar – op tijd te vluchten.

Lees ook
Tanzania stelt lijst op van honderden homoseksuelen voor klopjacht

NIEUWS | L'HOMO. | OPMERKELIJK

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser