L'HOMO.

Dit Russische tv-kanaal wil homo's een vliegticket (enkele reis) het land uit geven

Dit Russische tv-kanaal wil homo's een vliegticket (enkele reis) het land uit geven

Een radicaal religieus televisiestation uit Rusland biedt aan om voor alle homoseksuelen in het land een vliegticket enkele reis te kopen. Het kanaal staat bekend om zijn anti-homo-geluid.

| Boris Lemereis

Het fragment werd op de Facebookpagina van het televisiekanaal geplaatst.

Lees ook
Heftig: mishandelde homo’s uit Tsetsjenië doen (anoniem) hun verhaal

Anti-homo
Het televisiestation, dat Tsargrad TV heet, staat erom bekend dat het Putin en zijn anti-LGBTHQI-standpunt ondersteunt. Voor wie geen Russisch kan, vertaalde BBC de boodschap van presentator Andrei Afanasyev. “Californië heeft voorgesteld om greencards uit te delen aan Russische perverselingen”, aldus de presentator. Het televisiestation stuurt homoseksuelen daar graag heen.

‘Zonden plegen’
Andrei vertelt dat het televisiestation bereid is om een enkele reis te betalen voor homoseksuele mensen. “We willen heel graag dat je daarheen vertrekt, zodat je daar openlijk je zonden kunt plegen.”

Medisch bewijs
De televisiezender blijft zelf volhouden dat het “het goede” doet met deze actie. Mensen die voor een vliegticket in aanmerking willen komen, moet wel ‘medisch bewijs’ hebben dat zij “sodomiet” (oud scheldwoord voor homoseksuelen) zijn.

Wilden
De video roept vooral woede op. Mensen noemen de redacteuren ‘wilden’ en laten weten dat ze de berichten hebben gerapporteerd en geblokkeerd. Er zijn ook mensen die de boodschap ondersteunen. Homohaat is nog steeds een groot probleem in Rusland.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: BBC | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Meer L'HOMO.

Please update your browser