Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Grijste maand van het jaar nog nooit zo kleurrijk: regenboogvlaggen door het hele land

Grijste maand van het jaar nog nooit zo kleurrijk: regenboogvlaggen door het hele land

Veel gemeenten hebben vandaag de regenboogvlag gehesen en twitteren daarover met de hashtag #SayNoToNashville. Ze geven daarmee gehoor aan een oproep van de gemeente Weesp.

| Justine Wouterson

Die riep alle regionale overheden en instellingen op massaal de regenboogvlag te hijsen.

Nashville-verklaring

Het vlagvertoon is een protest tegen de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring. In dat geschrift uit de orthodox-christelijke hoek wordt homoseksualiteit afgewezen.

Lees ook
Initiatiefnemer Nashville-verklaring reageert op ophef: ‘Het is geen anti-homomanifest’

Regenbooggemeentes

De regenboogvlag, symbool van homo-acceptatie, wappert in onder meer Den Helder, Schiermonnikoog, Diemen, Amstelveen en Lansingerland. In steden als Culemborg, Papendrecht en Amstelveen hebben ook kerken de vlag gehesen. Bergeijk zegt geen regenboogvlag te hebben maar “het gehele jaar door regenbooggemeente” te zijn. Ook bij de provincie Noord-Holland, sommige musea en scholen hangt de zeskleur uit.

Op ons L’HOMO-instagramaccount hangt de virtuele regenboogvlag 24 uur per dag uit. Druk vandaag nog op de volgknop voor een kleurrijker leven.

NIEUWS | L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser