Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Deze jurk toont in één opslag alle landen waar homoseksualiteit nog altijd strafbaar is

Dat homoseksualiteit nog altijd in veel te veel landen strafbaar is, laat de Amsterdam Rainbow Dress in één opslag zien. 

| Stephanie Kersbergen

De zestien meter lange jurk is deze week te zien in het Europees parlement en is gemaakt van vlaggen van alle landen waar homoseksualiteit nog altijd bij de wet verboden is.

Lees ook
Nederlanders steeds positiever over lhbt-gemeenschap

Gelijke rechten

Sophie in ’t Veld is D66-parlementariër en strijdt al jaren voor gelijke rechten. Op haar uitnodiging werd de jurk in het Parlement tentoongesteld. “Ik ben heel trots dat deze bijzondere Nederlandse creatie in het politieke hart van Europa tentoongesteld wordt”, aldus In ’t Veld. “Dat je in veel landen in de wereld niet de vrijheid hebt om te houden van wie je wilt, is onacceptabel. Iedereen moet zichtbaar zichzelf kunnen zijn.”

Strafrecht

De jurk is een co-creatie van modeontwerpen Mattijs van Bergen en vormgever Oeri van Woezik. In 75 landen is homoseksualiteit nog steeds opgenomen in het wetboek van strafrecht. Wanneer een land zijn wetten verbeterd, dan wordt de vlag van dat land in de jurk vervangen door een regenboogvlag.

Regenboogvlag

Naast dat de bijzondere jurk tentoon wordt gesteld in het politieke hart van Europa, wappert vandaag – op de Internationale Dag tegen Homofobie – ook voor het eerst de regenboogvlag op het gebouw van het Europese Parlement.

Het Antwerpse transgender model Maxim Magnus stond model in de jurk. Een voorproefje hiervan is te zien in de video hierboven. Op de foto hieronder zie je haar ook:

amsterdam rainbow dress

 

VIDEO'S | NIEUWS | L'HOMO.

Bron: D66 | Foto: D66

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser