L'HOMO.

Nieuwe serie heeft niet één, niet twee, maar vijf transgenders in de hoofdrol

Nieuwe serie heeft niet één, niet twee, maar vijf transgenders in de hoofdrol

Ryan Murphy (foto), schrijver van onder andere ‘Glee’, werkt nu aan de serie ‘Pose’. Hierin hebben maar liefst vijf transgenders een hoofdrol. 

| Verena Verhoeven

Een absoluut record in de geschiedenis van televisie-series.

Lees ook
Zo dochter, zo vader: dit zijn twee transgenders in één gezin

Terug in de tijd
De nieuwe serie speelt zich af in het New York van 1980 en kijkt naar verschillende society’s uit die tijd. Zo zie je de opkomst van het luxe Trump-tijdperk en krijg je een kijkje in het leven van de literaire wereld van die tijd.

‘Pose’
Daarnaast komt de ball culture-wereld aan bod in de serie. Hierin worden wedstrijden gehouden tussen LHTB-ers in de New Yorkse nachtclubs. De verkleedde performers moeten al dansend, zingend en lopend het publiek voor zich proberen te winnen. Om de serie zo realistisch mogelijk te maken schreef Ryan Murphy de serie in samenwerking met verschillende transgender-activisten en kenners van de ball culture.

Transgenders
De transgender-acteurs die geschiedenis schrijven met hun hoofdrollen zijn: Alexis Korycinski, Angela Bassett, Ryan Murphy, Jamie Lee Curtis en Maggie Kiley. De opnames voor de serie starten volgende maand in New York.

NIEUWS | L'HOMO. | TV | BEKEND

Bron: Hollywood Reporter | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser