Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Rare Fransen

Rare Fransen

In Frankrijk is gisteren eindelijk de wet op openstelling huwelijk voor paren van het gelijke geslacht, het homohuwelijk, aangenomen. Homo’s mogen nu definitief trouwen en kinderen adopteren.

Wat bezielt die Fransen
En wéér gingen gisteren duizenden Fransen de straat op om tegen het homohuwelijk te protesteren, terwijl de wet al was aangenomen. Wat bezielt die Fransen toch?

Waarom
Wij hebben nooit goed begrepen waarom een weldenkend mens de straat op zou gaan om tegen het feestje van zijn naaste te protesteren. Maar goed, we hebben hier ook niet echt veel met dwangvoeding voor ganzen en de guillotine.

Jezus
Vorig weekend trok de demonstratie (met de onzinnige naam: Manif pour Tous, Demonstratie voor Iedereen) nog door de hele stad en eindigde op de Place de la Bastille, een symbolisch zwaarbeladen plek en symbool voor alles waar de Franse republiek voor staat. Beetje dom is dat natuurlijk wel, wat het credo Vrijheid, gelijkheid, broederschap lijkt juist haaks te staan op het uitsluiten van bepaalde groepen burgers.

Mond vol tanden
‘Ik sta hier als katholiek, in de naam van Jezus’, schreeuwde een overstuur oud besje. Jezus zelf werd niets gevraagd. Een vijftigplusser stamelde verongelijkt dat een fundamenteel onderdeel van de maatschappij wordt aangetast, wanneer mensen van hetzelfde geslacht mogen trouwen. Wel ‘fundamenteel onderdeel’ dat dan was, wist hij niet te melden.

Adoptie
Er waren veel voorspelbare spandoeken met uiting van ongenoegen over gay-adoptie. Kindertjes zou namelijk niets gevraagd worden. Kinderen in een gezin waar pappa zuipt en mamma een blauw oog slaat namelijk wél.

Het heeft gelukkig niets uitgehaald. De wet is aangenomen. Hoera.

Bron: Reuters

Bron foto: Reuters

 

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

JelgerJelger

Hebben die Fransen nu niets beters te doen dan de straat opgaan tegen iets dat juist voor vreugde zou moeten zorgen? Iedereen gelukkig, fijn!

LioraLiora

Vreemde toestanden daar. Gelukkig is het homohuwelijk toch eindelijk helemaal goedgekeurd. Leve de vrijheid!

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser