Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Opgerold terreurnetwerk had Pride Amsterdam als mogelijk doelwit

Opgerold terreurnetwerk had Pride Amsterdam als mogelijk doelwit

Het vermeende terroristische netwerk dat in september werd opgerold keek naar Pride Amsterdam als mogelijk doelwit. De opgepakte hoofdverdachte heeft tegen een politie-infiltrant gezegd dat hij tijdens de Pride een aanslag wilde plegen.

| Maaike van de Graaf

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen.

Aanslag Pride Amsterdam

Het kwam uiteindelijk niet tot een uitvoering. De verdachten beschikten tijdens Pride Amsterdam niet over de benodigde wapens. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt noch ontkent dat de Pride is genoemd. Een woordvoerder benadrukt dat de voorbereidingen van de groep uiteindelijk niet dusdanig ver zijn gekomen dat er sprake was van een concreet doelwit.

Bomvesten

Hoofdverdachte Hardi N. had begin juli van dit jaar op het centraal station in Arnhem een ontmoeting met een undercoveragent, die zich voordeed als iemand die spullen kon leveren voor een aanslag. Uit dat gesprek bleek al dat N. het idee had om eind augustus tijdens de Pride Amsterdam een aanslag te plegen. Ook zou N. hebben uitgelegd dat hij daarbij meerdere terroristen wilde inzetten: twee daarvan met bomvesten, twee andere met kalasjnikovs.

Lees ook
Politie voorkomt ‘grote terroristische aanslag’ in Nederland, zeven mannen aangehouden

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser