Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Mark Rutte neemt persoonlijk afstand van Nashville-verklaring

Mark Rutte neemt persoonlijk afstand van Nashville-verklaring

Premier Mark Rutte heeft persoonlijk afstand genomen van de Nashville-verklaring, de orthodoxe protestantse tekst tegen (actieve) homoseksuelen en transgenders.

| Tim van Rodijnen

Dat deed Rutte tijdens de eerste wekelijkse persconferentie van het jaar.

Nashville-verklaring

“Bij mij liepen de rillingen over de rug toen ik die Nashville-verklaring las. Echt verschrikkelijk. Ik ben zelf gelovig en ook inwoner van dit land, maar dit is niet het soort Nederland waarin ik mij thuis voel”, aldus Rutte.

Ophef

Er ontstond veel maatschappelijke en politieke ophef over de verklaring, omdat het afstand neemt van homoseksualiteit, transgenders en het homohuwelijk. In de verklaring staat zelfs dat homoseksuelen en transgenders kunnen genezen van hun seksualiteit of genderidentiteit.

Lees ook
Honderden mensen komen bijeen voor de ‘Viering van de Liefde’ tegen Nashville-verklaring

Verontwaardigd

De bewuste verklaring is door honderden Nederlandse orthodoxe protestanten ondertekend. Ook SGP-leider Kees van der Staaij ondertekende. Nadat er verontwaardigd werd gereageerd op de ondertekende verklaring liet hij weten dat de SGP er nooit een geheim van maakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: NU.nl | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser