Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Initiatiefnemer #SorryJohan doet stapje terug na bedreigingen: 'Het ging helemaal los'

Initiatiefnemer #SorryJohan doet stapje terug na bedreigingen: 'Het ging helemaal los'

Bowi Jong, de twintigjarige AZ-fan die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug na bedreigingen aan zijn adres.

| Marloes van Wijnen

In de Gaykrant vertelt de initiatiefnemer van de hashtag #SorryJohan dat die verwensingen en bedreigingen hem te veel worden.

Bedreigingen

Als hij op straat liep, voelde hij zich niet meer op zijn gemak, zegt hij in zijn voorlopig laatste interview. “Het ging helemaal los. Via Facebook kreeg ik berichten met verwensingen als aandachtzoekende kankerhomo, pisnicht en relnicht. Ik zou het alleen maar erger maken voor de homo’s in ons land. Dat ik het zou doen om BN’er te worden. Van homo’s kreeg ik reacties dat ik mijn bek moest leren houden en dat ik niet namens de gemeenschap aan het praten was. Ik dacht: als jullie het al niet begrijpen…”

Lees ook
Johan Derksen reageert op ophef: ‘Ik ben van alles, maar niet homofoob’

#SorryJohan

Jong reageerde ook op voetbalanalist Johan Derksen die op televisie stelde dat homo’s moeten ophouden te doen of het zo moeilijk is om uit de kast te komen. Volgens Jong had Derksen geen idee wat hij aanrichtte met die opmerking. Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo’s mee te maken hebben.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP/Gaykrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser