L'HOMO.

Homogeweld in Rusland

Homogeweld in Rusland

In Rusland is de eerste dode gevallen als gevolg van homofoob geweld.

Vladislav Tornovoi werd afgelopen weekend door volslagen vreemden op straat in elkaar geslagen, verkracht met drie flesjes bier en zijn geslachtsdelen werden met een mes bewerkt.

Horror
Vervolgens werd het bewusteloze slachtoffer naakt onder een stuk karton gelegd, dat door de daders in brand werd gestoken. Later keerden zij terug, omdat ze vreesden dat het slachtoffers nog in leven zou zijn en dus tegen hen zou kunnen getuigen. Met een zware steen sloegen ze het slachtoffer op zijn hoofd tot hij overleed.

Hate Crime
De politie van Wolgograd (het voormalige Stalingrad) heeft inmiddels twee mannen opgepakt die verdacht worden de moord gepleegd te hebben. Een correspondent van AFP meldt dat de Russische autoriteiten de moord een hate crime noemen – en dat is opmerkelijk want hoewel homo’s in Rusland regelmatig worden aangevallen, erkennen de autoriteiten maar zelden openlijk dat het motief homofobie is.

Anti-homowet
Rusland staat bekend om zijn uiterst homovijandig beleid. Alles wat homoseksualiteit ook meer enigszins in een positief daglicht zou stellen wordt gebrandmerkt als gay propaganda, iets waar extreem strenge straffen op staan. In juni stemt Rusland over een anti-homowet, die de Russen verbiedt überhaupt iets over homoseksualiteit te zeggen.

Protest
Toen president Poetin vorige maand in Nederland was, verklaarde hij echter dat er in Rusland geen enkele vervolging of inperking van de rechten van minderheden zou zijn. Wel stelde de president dat het goed is om ‘duidelijke regels’ te stellen… Ruimdenkend Nederland liet het er overigens niet bij zitten en organiseerde vorige maand in Amsterdam het grootste protest tegen Poetin ooit.

Bron: COC Nederland

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Meer L'HOMO.

Please update your browser