Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Hier check je hoe ruim driehonderd lokale partijen over LHBTI-standpunten denken

Hier check je hoe ruim driehonderd lokale partijen over LHBTI-standpunten denken

Ben je er nog niet helemaal uit op wie je volgende week gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? Of ben je er wel uit, maar wil je nog even checken hoe jouw partij over homorechten denkt?

| Boris Lemereis

Goed nieuws: alle LHBTI-standpunten van 320 partijen uit 126 gemeenten staan nu op een rijtje.

Lees ook
Lynn (23) is kandidaat bij Piratenpartij: ‘Minder witte mannen met stropdassen, graag’

Regenboogkandidaten

De standpunten zijn terug te vinden op gayvote.nl, de kieswijzer van het COC. De partijen beschrijven op de kieswijzer wat ze de komende jaren in hun gemeente voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen willen doen en wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt. Ook presenteren ze hun regenboogkandidaten.

Allerlei onderwerpen

Aan de hand van een aantal stellingen geven de partijen op de website hun standpunten over bijvoorbeeld veiligheid, acceptatie op school en zichtbaarheid. Van politie-inzet tot mannenontmoetingsplaats, van voorlichting op school tot asielzoekers en van regenboogzebrapad tot gendervriendelijke toiletten. Voor ongeveer tweederde van de LHBTI’s spelen dergelijke kwesties een rol bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje, stelt het COC.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP / COC | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser