Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

OM ziet af van hoger beroep tegen 'Grindr-bende': 'onvoldoende bewijs voor homofoob geweld'

OM ziet af van hoger beroep tegen 'Grindr-bende': 'onvoldoende bewijs voor homofoob geweld'

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het hoger beroep tegen een groep jongeren afgeblazen. De mannen werden veroordeeld omdat ze homodating-app Grindr gebruikten om mannen te lokken om ze vervolgens te mishandelen en chanteren. 

| Marlie van Zoggel

Het OM is het bij nader inzien eens met de rechtbank dat er niet genoeg bewijs is om vast te stellen dat de jongeren zich ook schuldig maakten aan homofoob geweld.

Geweldpleging

De rechtbank veroordeelde de groep eerder voor openlijke geweldpleging in Dordrecht. Het gaat om een groep van dertien mensen variërend van 14 tot 22 jaar. Zij krijgen straffen uiteenlopend van taakstraffen tot enkele maanden voorwaardelijke celstraf.

Lees ook
Dertien verdachten opgepakt voor anti-homogeweld na ‘Grindr-date’

Grindr

De groep gebruikte een nepaccount op dating-app Grindr en keek hoeveel volwassen mannen reageerden op een aanbod voor sekscontact met een minderjarige. Vervolgens werden verschillende mannen door de groep gechanteerd en mishandeld. Volgens de rechter werden de mannen gedreven door ‘een giftige cocktail van sensatiezucht en groepsdruk’. Het OM heeft nu besloten ‘gezien de achtergrond van de feiten en de meegewogen persoonlijke omstandigheden’ het hoger beroep af te blazen.

NIEUWS | L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser