Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Geweld en pestgedrag tegen lhbt'ers neemt af, maar we zijn er nog lang niet

Geweld en pestgedrag tegen lhbt'ers neemt af, maar we zijn er nog lang niet

Fijn nieuws op de woensdag: het geweld tegenover homo’s en lesbiennes neemt af. Dat blijkt uit de  zogeheten lhbt-monitor 2018, van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

| Anna Botic

Maar hoewel er dus sprake is van een grote verbetering, is de ‘leefsituatie van lhbt’ers’ nog steeds niet optimaal te noemen.

Respectloze opmerkingen

Het onderzoeksrapport toont aan dat lhbt’ers nog steeds te maken hebben met respectloos gedrag. Van op straat respectloos worden aangesproken worden door een onbekende, tot opmerkingen in de eigen kring. Gelukkig is de mate hiervan wel iets afgenomen. Het enige gebied waar wel sprake is van een stijging, is bij het online pesten.

Lees ook
Aron (19) en Jip (20) werden gekoppeld door L’HOMO. en dit vonden ze van hun date

Onduidelijkheid over daling

Het SCP is naar eigen zeggen erg tevreden over de daling van het geweld in Nederland. Maar of het gedaalde geweld echt te maken heeft met acceptatie van homo’s en lesbiennes, is niet zeker. Het SCP denkt dat het ook goed zou kunnen dat lhbt’ers hun gedrag hebben aangepast. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan mensen die niet langer hand in hand over straat lopen om zo conflicten te vermijden.

Tegenspraak

Niet iedereen herkent zich in deze daling. Lhbti-belangengroep COC Nederland is het bijvoorbeeld niet met de conclusies van het rapport eens. Het COC is van mening dat het geweld tegen deze groepen juist toeneemt. De belangengroep bood de Tweede Kamer gisteren nog een actieplan aan. De groep vindt dat de politiek nog meer actie moet voeren tegen homogeweld. Dit heeft noodzaak omdat volgens hen zeven op de tien lhbti’ers in hun leven te maken krijgen met geweld.

homogeweld

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser