L'HOMO.

Geslaagde scholier hangt bijzondere vlag uit: 'Dit is geen statement'

Geslaagde scholier hangt bijzondere vlag uit: 'Dit is geen statement'

Afgelopen woensdag hingen veel geslaagde scholieren de vlag uit omdat ze hun diploma hebben gehaald. Een scholier uit Den Bosch hing echter niet de Nederlandse vlag uit, maar de regenboogvlag. Hij bedoelde er niks mee.

| Pim Prins

Hij deed dat echter wel op dezelfde dag dat het Bisdom Sint-Jan in Den Bosch mededeelde dat homoseksuelen niet meer welkom zijn.

Lees ook
Geslaagd: feestje in huize De Mol en deze 20 andere plekken

Sint-Jan
Het bisdom heeft besloten dat homoseksuelen op Roze Zaterdag niet ingezegend worden in de Sint-Janskathedraal. Aanleiding daarvoor is de onrust die onder priesters en parochianen is ontstaan.

Signaal
Veel mensen vinden dat de regenboogvlag (hieronder te zien) in ieder geval een mooi signaal aan de kerk afgeeft. ‘Gelukkig zijn we niet afhankelijk van de kerk in Den Bosch anno 2017’, schrijft iemand als reactie bij de foto. De actie kan sowieso op alleen maar positieve reacties rekenen: ‘Als je 16/17 bent en je bent al zo ver dat je dit durft, vind ik dat te gek’, laat iemand weten.

Geen Nederlandse vlag
Al snel meldde de verantwoordelijke scholier zich op Twitter: Chigozie (17). Hij bleek simpelweg geen Nederlandse vlag in huis te hebben en besloot daarom de vrolijk gekleurde LHBT-vlag op te hangen. Oók omdat Den Bosch regenboogstad van 2017 is. Bijzonder, want dat laatste staat een beetje haaks op die actie van het bisdom.

Geen hak zetten
Chigozie is zelf homoseksueel en vertelt aan het Brabants Dagblad dat hij niks mee heeft gekregen over het afblazen van de actie van de Sint-Jan. “Ik vond het wel een mooi initiatief, maar nu gaat het dus niet door begrijp ik. Op zich wel jammer.” Hij vertelt ook tegen de krant dat het ophangen van de regenboogvlag geen statement is: “Je kunt dit op zich wel zien als een statement. Al zat er niet echt een betekenis achter mijn actie.”

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: Brabants Dagblad | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser