Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Fifty Shades of Gay

Fifty Shades of Gay

De gay versie van het beroemde boek. Maar zal het net zo’n succes worden? Er is in ieder geval al weer een controverse om de film.

Fifty Shades of Gay van schrijver en acteur Jeffery Self (Desperate Housewives, 90210) is een gay-versie van de beroemde bestseller van E. L. James. De jonge blogger Alex interviewt de filmster Taylor en al bij hun eerste ontmoeting barst de chemie los.

SM
De bloedmooie en machtige Hollywoord hunk introduceert de naïeve Alex in de duistere wereld van bondage en SM, waarin Alex steeds meer de rol van onderdanige seksslaaf gaat spelen.

Verliefd
Maar de arme Alex is oprecht verliefd op zijn meester. Zal het hem lukken een relatie met Taylor op te bouwen, gebaseerd op liefde en wederzijds respect?

Matt Bomer
Universal Pictures is momenteel druk met de voorbereidingen van de verfilming van 50 Shades of Grey (onlangs nog won de filmstudio een rechtszaak tegen een onafhankelijke filmmaker die een porno-parodie op het boek had gemaakt). Matt Bomer (White Collar, Cuck) werd voorgedragen voor de rol van verleider Christian Grey.

Ellis vindt het maar niks
De beroemde auteur Bret Easton Ellis, die het maar niets vind dat een openlijke homoseksuele acteur voor deze rol gecast zou worden, twitterde het volgende:

Okay I’ll say it. Matt Bomer isn’t right for Christian Grey because he is openly gay. He’s great for other roles but this is too big a game.

I am NOT discriminating Matt Bomer because of his sexuality. Fifty Shades of Grey demands an actor that is genuinely into women. Get it?!?

I think Matt Bomer is incredibly handsome and a good actor but I think he comes off totally gay in White Collar. And that is why no to CG…

Beledigend
Okay, eens kijken of we Ellis’ logica begrijpen. Dus een homo mag geen hetero spelen (mag een hetero ook geen homo spelen of maakt dat niets uit?). Klinkt ons vreemd in de oren.

Ricky Martin
Fifty Shades of Grey heeft volgens Ellis een acteur nodig die ‘écht op vrouwen valt.’ Maar wat zegt Ellis dan van een gay artiest als Ricky Martin die nog steeds meisjesharten op hol brengt?

Hannibal the Canibal door een échte psychopaat
En weet Ellis dat wat je op het witte doek ziet niet écht is. Zoiets heet namelijk acteren, doen alsof. Als we Ellis’ logica volgen dan moeten we ook gaan afvragen of het niet beter was geweest wanneer Hannibal the Canibal door een échte psychopaat was gespeeld in plaats van een gewoon mens als Anthony Hopkins (die er een Oscar voor beste acteur voor won)?

Daar al over nagedacht?
En heeft Ellis überhaupt weleens bedacht hoe beledigend zijn opmerkingen voor homoseksuele acteurs zijn?

Goed, weldenkend Amerika stond op z’n kop, er was weer eens een rel en iedereen kijkt uit naar de film. Zou Matt Bomer uit de kleren gaan?

Bron: Huffington Post

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser