Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Erotische gay thriller wint de Queer Palm

Erotische gay thriller wint de Queer Palm

De erotische gay thriller L’inconnu du Lac heeft afgelopen zaterdagavond de Queer Palm op het filmfestival van Cannes gewonnen.

L’inconnu du Lac gaat over een moordenaar die voor heel wat opschudding zorgt op een gay nudistenstrand/cruiseplek. Regisseur Alain Guiraudie windt er geen doekjes om: de film is doorspekt met naakt en met acteurs die elkaar voor de camera pijpen en klaarkomen.

Realistisch
Maar verwacht geen porno, nee … het naakt dient een hoger doel: de gang van zaken op een cruiseplek realistisch in beeld brengen. Het gaat de mannen niet alleen om de sex, ze kunnen hier onder elkaar helemaal zichzelf zijn en zich kwetsbaar opstellen. Aldus de regisseur.

Geen straf
Wij zullen de laatste zijn die klagen: hoofdrolspelers Christophe Paou en Pierre de Ladonchamps zijn geen straf om naar te kijken.

Lesbische seksscène van een kwartier
De Queer Palm wordt sinds 2010 uitgereikt aan een film in één van de programma’s die volgens de jury een positieve bijdrage levert aan ‘de beeldvorming van homoseksuelen’.

Goed jaar
Het was sowieso een goed jaar voor gay sex in film op het filmfestival van Cannes. Michael Douglas en Matt Damon deden hun vleselijke duit in zakje in Behind the Candelabra. En één van de meest besproken fragmenten van het festival was een lesbische seksscène van maar liefst een kwartier in lesbische stripverfilming La Vie d’Adele.

Gouden Palm
Deze film won afgelopen zondag de Gouden Palm op het festival in Cannes. Ironisch genoeg op dezelfde dag waarop er weer eens een demonstratie tegen het homohuwelijk in Parijs plaatsvond.

Ook in Nederland
L’inconnu du Lac is inmiddels ook verkocht aan Nederland, waar het spoedig in de bioscoop te zien zal zijn.

Bron: Het Parool

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

L’Homo. –Gideon Querido van FrankL’Homo. –Gideon Querido van Frank

[...] Link: LINDA. magazine [...]

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser