Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Eng boekje

Eng boekje

In het kinderboekje God Made Dad & Mom worden kinderen aangemoedigd te bidden voor de vernietiging van gay families. Gelukkig kan het ook anders.

Stelt de ene Amerikaanse staat na de andere het huwelijk open voor paren van hetzelfde geslacht en denk je net dat het een beetje de goede kant uitgaat met de wereld, krijg je dit.

Enge mevrouw
Een ogenschijnlijk lief en onschuldig kinderboekje verschijnt op de markt, mooi cadeautje voor je neefje van acht. Maar wanneer je het boekje in handen hebt, blijkt het niets anders te zijn dan een fundamentalistisch project geschreven door een heel enge mevrouw.

My loving parents
In God Made Mom & Dad vertelt ene Amber Dee Parker (gesteund door de aartsconservatieve American Family Association) het verhaal van Michael die bidt dat zijn klasgenootje ‘de waarheid’ leert over hoe God de mensen heeft gemaakt.

Dierentuin
De kinderen bezoeken een dierentuin waar toch wel duidelijk wordt dat gezonde families bestaan uit een vader, een moeder en hun nageslacht. Alle variaties hierop, zo leren de kinderen, is onnatuurlijk en druist in tegen het plan van God. Zucht.

Joep!
Het kan gelukkig ook anders. Onlangs verscheen op de Nederlandse markt het vrolijke kinderboekje Joep! Theatermaker Mark Haayema vertelt hierin het verhaal van het schaap Joep, dat verliefd wordt op schaap Dirk.

Mooie boodschap
Wanneer hij dit uiteindelijk aan Dirk en de andere dieren vertelt, reageert iedereen enthousiast. Boodschap: vrijheid, blijheid en laten we allemaal gewoon heel veel van elkaar houden. Dat is nog eens een mooie kinderboodschap.

Amsterdam Gay Pride
Bij Joep! zit een cd waarop het verhaal als hoorspel te beluisteren is, met de stemmen van onder meer Paul Haenen, Albert Verlinde, Erwin Olaf, Carry Tefsen, Simone Kleinsma, Plien & Bianca.

Blij van
Onlangs werd bekend dat aankomende Amsterdam Gay Pride Joep! met een eigen boot zal meevaren. Kijk, dáár worden wij blij van.

Volg Joep! op Twitter.

Bron: The Advocate

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser