Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Eeneiige tweelingbroers zijn beiden transgender: 'We durfden het elkaar niet te vertellen'

Eeneiige tweelingbroers zijn beiden transgender: 'We durfden het elkaar niet te vertellen'

Jack en Jace Grafe (23) uit het Amerikaanse Baltimore werden geboren als de zusjes Jaclyn en Jennifer. Nu is de eeneiige tweeling bezig met een transitie naar man en gaan ze als broers door het leven.

| Verena Verhoeven

Ze vertellen hun verhaal aan Daily Mail.

Mannenlichaam

Jack en Jace groeiden op in een conservatief christelijk gezin. Ze werden verliefd op meisjes en droegen graag jongenskleding, maar durfden hun gevoelens door hun geloof nooit aan iemand te uiten – zelfs niet aan elkaar. Jace: “Het was een fantasie om man te zijn en ik heb altijd gewild dat ik gelukkig zou worden, maar ik was niet dapper genoeg. Ik had het lef niet om het te zeggen.”

Transitie

Op hun vijftiende bezochten de – toen nog – zusjes cosplayconventies, en verkleedden ze zich als mannelijke personages. Ze voelden zich zo goed dat ze zich steeds meer naar elkaar gingen uiten. “Dat was wel eng”, vertelt Jack. “Ik was doodsbang.” Op hun zestiende durfden ze uit de kast te komen en op hun achttiende deden ze dat nog een keer, maar nu als transgender. Sinds april dit jaar slikken Jack en Jace hormonen en in augustus hadden ze hun borstoperaties. Vanaf 29 september zijn ze ook volgens de wet officieel man.

Lees ook
Transgender Patrick (17) moest acht maanden wachten op medische hulp: ‘Dat was zwaar’

‘Tweeling zijn maakt sterker’

Terwijl de jongens nu ook fysiek niet meer op vrouwen lijken, zijn er nog steeds mensen die hen als vrouw zien. “Telkens wanneer ik ‘zij’ of ‘haar’ hoor, is het als een schop in mijn maag”, vertelt Jack daarover. Op de moeilijke momenten is het een voordeel dat de mannen met z’n tweeën zijn. Jace: “Een tweeling zijn betekent dat ik me niet alleen voel. Iemand anders ervaart exact dezelfde dingen als waar ik doorheen ga en dat maakte me sterker.”

Inspireren

Jack en Jace delen hun verhaal om anderen te inspireren. Zo vertelt Jack aan Daily Mail: “Als kind huilde ik en bad ik tot God dat ik wakker zou worden in een mannelijk lichaam. Ik wist toen helemaal niet dat er zoiets was als ‘transgender’. Nu ben ik de gelukkigste versie van mezelf die ik ooit in mijn hele leven ben geweest.” De jongens hebben nu beiden een vriendin en Jack is sinds kort zelfs verloofd. Ze gunnen anderen die hiermee zitten ook dat geluk.

SNACKS | L'HOMO. | LIFESTYLE

Bron: Daily Mail | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser