L'HOMO.

Donald Trump is de eerste president die spreekt op een anti-LHBT conferentie

Donald Trump is de eerste president die spreekt op een anti-LHBT conferentie

Amerikaanse president Donald Trump gaat spreken op een conferentie van een anti-LHBT groeperign. De afgelopen drie jaar was hij al aanwezig bij die conferenties.

| Yara Mureau

Trump is de eerste president die dit gaat doen.

Lees ook
Trump vindt dat transgenders niet thuishoren in het Amerikaanse leger

De conferentie
De conferentie wordt gehouden door Family Research Council, een christelijke groep die tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders is. “Homoseksueel gedrag is schadelijk voor personen die daarbij worden betrokken en voor de samenleving als geheel”, zei voorzitter Tony Perkins in een statement. “We hebben acht jaar gewacht op een leider die Amerika weer tot een groot volk kan maken.”

Campagne
Tijdens de campagne die Trump voerde om president te worden, beloofde hij een vriend te zijn van de LHBT-gemeenschap. “Als hij op het evenement verschijnt, loog hij tijdens zijn campagne. Onze Amerikaanse president zou juist tegen zulke groeperingen moeten zijn”, zegt de voorzitter van Southern Poverty Law Centre, de organisatie die haat juist wil tegengaan.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: The Independent | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser