L'HOMO.

'Hello ladies en gentlemen' straks niet langer te horen in Londense metro

'Hello ladies en gentlemen' straks niet langer te horen in Londense metro

‘Ladies and gentlemen’ … of niet meer: Transport for London – het bedrijf van de Londense metro’s – heeft gezegd die aankondiging te schrappen uit hun vervoersmiddelen.

| Pim Prins

Dit omdat zij een meer geslachtsneutrale benadering willen.

Lees ook
Negatieve reacties op homoseksuele moslimkoppel Groot-Brittannië

Neutrale begroeting
De komende tijd zullen er nieuwe geluidsopnames worden gemaakt voor in en rondom de metro’s. Hierbij zullen passagiers begroet worden met ‘hallo iedereen’. Het metrobedrijf heeft zijn personeel ook laten weten dat ze reizigers moeten begroeten met dezelfde woorden.

Burgermeester
Zelfs de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft zich hard gemaakt voor deze verandering. “Deze nieuwe aankondiging is inclusiever: het reflecteert de grote diversiteit van de stad Londen”, legt hij uit aan de BBC. Het metrobedrijf voegt daar nog aan toe: “We willen iedereen geslachtsneutraal aanspreken, zodat iedereen zich welkom voelt – ongeacht als wat zij zich identificeren.”

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: BBC | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Meer L'HOMO.

Please update your browser