De mannen van Iebele

Hoofdredacteur L'HOMO.: 'Douwe Bob is dé perfecte stoere, Amerikaanse pin-upboy'

Hoofdredacteur L'HOMO.: 'Douwe Bob is dé perfecte stoere, Amerikaanse pin-upboy'

Vanaf vandaag ligt de nieuwe L’HOMO. in de winkels mét Douwe Bob op de cover. Een goed moment om te proosten met hoofdredacteur Iebele van der Meulen.

| Tommie Luyben

Er was geen betere plek denkbaar voor de release-party van L’HOMO.: Graceland BAR-B-Q leek zo vanuit Amerika in Amsterdam gedropt. En daar grepen we hoofdredacteur Iebele bij de mouw.

Lees ook
Tijdens de covershoot gaat Douwe Bob (24) voor het hete, wilde westen

De nieuwe L’HOMO. is eindelijk uit. Blij?
“Enorm. En opgelucht. Ik moest een speech geven en dat is toch best spannend naast Linda de Mol. Zij schudt die gezellige toespraken zo uit haar mouw. Maar gelukkig ging het gesmeerd.”

Lekker, Douwe Bob op de cover. Waarom heb je voor hem gekozen?
“Vorig jaar hadden we twee zoenende mannen, dus ik wilde sowieso voor één covermodel gaan. Ik ben een grote fan van fotograaf Bob Mizer, waar mijn tweede editie van De mannen van Iebele over zal gaan. Hij fotografeerde halverwege de vorige eeuw mannelijke acteurs en bodybuilders. Liefst zo bloot mogelijk. Douwe Bob paste perfect in dat beeld van die stoere Amerikaanse mannelijke pin-upboy.”

Wat vond hij er zelf van?
“Té gek! Hij moest wel bloot, en aan het begin van de shoot was hij vooral druk bezig om niks te laten zien. Maar op een gegeven dacht-ie: alle mensen op de set gaan m’n piemel toch zien, dus wat kan mij het schelen! Niet dat je z’n geslachtsdeel op de foto ziet, maar als je tijdens zo’n shoot bloot op een paard moet, moet je tóch bloot op een paard.”

Oké, geen edele delen in het blad dus. Maar wel genoeg bloot?
“Zeker. En binnenkort verschijnt er ook een filmpje online waarin ik Douwe Bob interview in bad.”

Jaloers!
“Tja, dat was inderdaad heel leuk. We stonden allebei met badjas aan, en ik zei: ‘Ik heb nog wel een zwembroek aan.’ Zegt Douwe: ‘Ja, ik ook, maar die gaat nú uit.'”

Wat vinden we nog meer in de nieuwe L’HOMO.?
“Een groot interview met acteur Wart Kamps en advocaat Oscar Hammerstein. Een leuke combi, omdat ze zo contrasteren qua leeftijd en beroep. Er zit een reportage in over homo’s uit de Hollandse Biblebelt, waar het moeilijk is om uit de kast te komen. Heel heftig is over het stuk over jongens die kapot zijn gegaan aan de tina, oftewel crystal meth. Ook komen Freek Bartels, Kevin Hassing en Nicolaas Veul voorbij.”

Kunnen we L’HOMO. zien als het ondeugende gaybroertje van LINDA.?
“L’HOMO. is inderdaad de perfecte toevoeging aan het merk LINDA.. En het is een goed platform om iets voor de homo-emancipatie te doen. Dat vind ik belangrijk. We maken ook onderwerpen bespreekbaar die in de taboesfeer zitten. En altijd een heteroman op de cover, niet alleen omdat het stiekem heel leuk is om naar de te kijken, maar ook omdat we in die hoek nog veel winst kunnen halen.”

Benieuwd waar Iebele zijn inspiratie voor de L’HOMO.-cover vandaan haalde? Lees dan later deze week de tweede aflevering van De mannen van Iebele.

Iebele van der Meulen, Douwe Bob en Linda de Mol bij L'HOMO

De nieuwe L’HOMO. ligt nu in de winkel (en bestel je hier online) én kan gelezen worden op Blendle. Wil je daarnaast op de hoogte worden gehouden van het laatste gaynieuws én hete mannen voorgeschoteld krijgen? Meld je dan aan voor L’HOMO.-WhatsApp.

Lees ook
L’HOMO. appt gaynieuws én de lekkerste V-cuts

Wil je Douwe Bob live zien? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

NIEUWS | L'HOMO. | INTERVIEW | DE MANNEN VAN IEBELE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marc de Groot, Kevin Verkruijssen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer De mannen van Iebele

Lees dit ook even

Please update your browser