Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Cupcakes in wereldpremière

Vers van het filmfestival van Cannes: Cupcakes.

Eytan Fox behoeft eigenlijk geen introductie. De Israëlische regisseur is bekend van fijne gay films als Yossi and Jagger, Walk on Water, The Bubble en Yossi

Resultaat
Lang werd uitgekeken naar zijn nieuwste project en het resultaat mag er zijn. Afgelopen week op het filmfestival van Cannes ging Cupcakes in wereldpremière en gooide daar hoge ogen.

Songfestival
In Cupcakes maken we kennis met een groep vrienden in Tel Aviv die – om een vriendin op te vrolijken – een liedje voor haar componeren. Een van hen (natuurlijk, de nicht) geeft het nummer als grap op als inzending van Israël voor het Songfestival. En dat heeft grote gevolgen.

Bekijk hier de trailer/ het liedje.

Tel Aviv
Cupcakes is minder dramatisch en zwaar dan Fox’ vorige films. Je hebt na afloop van deze vrolijke feel good komedie vooral zin om het vliegtuig naar homoparadijs Tel Aviv te pakken. Dat is sowieso een goed idee, want van 2 tot 8 juni is daar Gay Pride (de parade vindt plaats op 7 juni).

Film Isreal
Zin in meer Israëlische films? Van 6 tot 16 juni vindt Film Isreal – het Israëlische filmfestival plaats in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer Cupcakes uitkomt in de Nederlandse bioscopen is nog niet bekend, we hopen heel snel.

Bron: Filmsdistribution.com

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser