Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

College boy wordt gekruisigd

Hij was nog maar 20 jaar oud toen hij zijn filmdebuut maakte met J’ai tué ma mère. De film werd een populaire arthousehit en luidde zijn carrière veelbelovend in.

Een jaar later maakte hij het campy Les Amours Imaginaires en een jaar daarna was hij de held op het filmfestival van Cannes met cultklassieker Laurence Anyways.

Legendarisch
De balscène uit deze film is nu al legendarisch.

Prikkelende thema’s
Filmmaker Xavier Dolan is nu 24 jaar oud en een begrip in de alternatieve filmwereld. In zijn films, die geroemd worden om hun overdonderende visuele stijl, speelt hij voortdurend met prikkelende thema’s als seksuele identiteit en natuurlijk, de liefde.

Het kruis
Maar het tij lijkt te keren. Voor de Franse popband Indochine maakte Dolan onlangs een videoclip over een jongen die op school gepest wordt en uiteindelijk aan het kruis sterft.

Statement
Heftig, maar Dolan wil hiermee een krachtig statement tegen pesten maken. Juist in het licht van de recente demonstraties tegen het homohuwelijk is zoiets enorm belangrijk, aldus de regisseur.

Gecensureerd
De media vonden het filmpje onnodig gewelddadig en in Frankrijk en Canada verscheen prompt een gecensureerde versie. Tot grote woede van Dolan:

‘Is mijn video gewelddadiger dan de films die voortdurend op televisie verschijnen? De films waarin je voortdurend situaties ziet die racistisch, gewelddadig en vrouwonvriendelijk zijn. Ik dacht het niet. Het is een grove schande dat mijn video gecensureerd wordt.’

Beoordeel zelf
Bekijk de clip hier en beoordeel zelf (niet voor zwakke magen).

Bron: Papermag.com

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser