Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Cheesecake Boys

Cheesecake Boys

Hunks zetten de wereld op zijn kop in erotische pin-up afbeeldingen.

De Amerikaanse kunstenaar Paul Richmond zet stereotype beelden van vrouwelijkheid (en mannelijkheid) op hun kop, door hunks af te beelden in jaren vijftig pin-up-poses. Houdingen die normaal gezien door vrouwen werden ingenomen.

Vastgelegd op canvas
Blogger Perez Hilton, fotograaf Mike Ruiz and komiek Alec Mapa zijn maar een aantal gay beroemdheden die Richmond op zijn canvas heeft vereeuwigd. De collectie schilderingen met de veelzeggende naam Cheesecake Boys is zowel geil als vervreemdend. Een man – en niet een vrouw – als pin-up dient voor Richmond een hoger doel. In zijn eigen woorden: it’s an equal opportunity approach to pin-up culture.

Dom blondje
Daar zit best wat in. Onderzoek wijst uit dat mannen en vrouwen heel verschillend van elkaar worden afgebeeld. Normaal gesproken slikt een mens dat voor zoete koek, zoiets valt pas op wanneer die beelden eens lekker worden omgekeerd en een stoere man de rol van een dom blondje of sekstoy vervult.

Coppertone Baby
Elk Cheesecake-portret is een verwijzing naar een beroemde afbeelding en het is verbazingwekkend te constateren hoe je reactie op een beeld afhankelijk van de sekse die wordt afgebeeld. Cheesecake-portret Beach Bum refereert naar het beroemde Coppertone Baby (hondje trekt broekje van schattig klein meisje naar beneden). Beach Bum vinden we vooral heel gay en ondeugend, terwijl Coppertone Baby vooral heel schattig en onschuldig wordt bevonden. Toch zijn de poses precies hetzelfde.

Maar ook zonder deze verantwoorde mijmeringen zijn de Cheesecake Boys een lust voor het oog.

Bron: Huffington post

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser