L'HOMO.

Carla vangt gevluchte LHBT'ers op: 'Hij moest zichzelf doden voor redden familie-eer'

Carla vangt gevluchte LHBT'ers op: 'Hij moest zichzelf doden voor redden familie-eer'

Gevluchte homo’s, lesbiennes en transgenders zijn hun leven in hun eigen land niet altijd zeker. De Amsterdamse Carla weet er alles van: zij vangt een aantal van hen vrijwillig op in haar eigen huis. 

| Anna Korterink

Blendle tipt een indrukwekkend stuk uit Het Parool.

Lees ook
Noraly (27) werkt in een vluchtelingenkamp op Lesbos:’Deze plek is onmenselijk’

Familie-eer redden
Sommigen zijn nog zo bang en zo getraumatiseerd dat ze bij hen in bed gaat liggen om ze te laten kalmeren. Zoals Kai, een Iraanse jongen. ’s Nachts kwam hij naar haar bed met de vraag of ze bij hem kon liggen. Hij kon niet slapen door de nachtmerries. Kai vertelde Carla hoe hij in een grote kring van familieleden zat, een pistool in het midden. Om de familie-eer te redden zat er maar één ding op, en hij mocht het zelf doen.

Kwetsbaar
Jongens zoals Kai zijn kwetsbaar, niet alleen in hun land van oorsprong, maar ook in het circuit van hulpverlening. Daar vallen ze vaak ten prooi aan misbruik. Carla probeert ze zo goed als ze kan te helpen en weerbaar te maken. Al willen de meeste mannen die bij haar zijn geweest en daarna op eigen benen staan, toch weer terugkomen bij haar.

Lees meer verhalen van LHBT-vluchtelingen via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | L'HOMO. | BLENDLE TIPT

Bron: Het Parool | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser