Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Boylesque

Vanaf afgelopen weekend in New York: de tweede editie van het Boylesque Festival.

Burlesque: vrouwen gaan met een ludieke knipoog uit de kleren, vaak campy verwijzend naar een periode waarin de wereld compleet anders was. In de Verenigde Staten heeft Burlesque vaak een feministische boodschap: élke vrouw is op haar eigen manier mooi en mag dat vol trots laten zien. De optredens hebben zodoende meer met kunst en vervreemding te maken dan ordinair strippen.

Nostalgisch–geil
Hoewel de geile oude opa’s in menige Burlesque-bar dát geen moer interesseert. Zij verlekkeren zich gewoon aan lichamen die hen herinneren aan hoe in hun jeugd een lekker wijf eruit zag.

Allemaal leuk een aardig, maar what about the boys?

Matrozen enzo
Dat vroegen een aantal queer-artiesten zich een paar jaar geleden af en ontwikkelden een subgenre: boylesque. Aantrekkelijke én afstotelijke freaks verkleed als haremjongens, matrozen, vrachtwagenchauffeurs, zeemeerminnen-met-erecties en Oscar Wilde-dandys. Ze strippen en brengen niet alleen je kruis, maar ook je hoofd op hol.

Vraag
Voortdurend vraagt de toeschouwer zich af waar de grens ligt tussen geil en griezelig, normaal en abnormaal, maatschappij-kritiek en porno.

Brooklyn
In die paar jaar groeide Boylesque uit tot een ware hype in de underground wereld van New York, Berlijn en Londen. Afgelopen weekend vond in Brooklyn (waar anders?) de tweede editie van het Boylesque Festival plaats.

Ga jij binnenkort ook?
Het festival vindt elk jaar plaats in Brooklyn, Berlijn zal spoedig volgen. Wanneer volgt Amsterdam?

Bron: New York Boylesque Festival

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

L’Homo. –Gideon Querido van FrankL’Homo. –Gideon Querido van Frank

[...] Link: LINDA. magazine [...]

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser