L'HOMO.

Rennen zum Kappele: ook Duitse Bondsraad stemt in met homohuwelijk

Rennen zum Kappele: ook Duitse Bondsraad stemt in met homohuwelijk

De kogel is door de kerk: homo’s en lesbiennes kunnen definitief met elkaar trouwen in Duitsland. De Bondsraad keurde de wet voor openstelling van het huwelijk vandaag goed.

| Boris Lemereis

Daarmee werd de laatste hindernis in het parlementaire proces genomen.

Lees ook
Historische en heugelijke dag in Duitsland: homohuwelijk opengesteld

Jarenlange strijd
De Duitse versie van de Eerste Kamer behandelde de wet vandaag tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces. De Bondsdag had vorige week al groen licht gegeven voor openstelling van het huwelijk voor mensen van gelijk geslacht. Homostellen in Duitsland hebben hiervoor tientallen jaren strijd gevoerd. Sinds 2001 kende Duitsland al wel het geregistreerd partnerschap voor homo’s.

Haast
Het debat op dit punt kwam onlangs in een stroomversnelling toen de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) verrassend het christen-democratische standpunt van een duidelijk ‘nee’ opgaf. In plaats daarvan liet ze het aan de fractieleden individueel over hoe ze over de kwestie wilden stemmen. De andere fracties in de Bondsdag maakten vervolgens haast om snel tot besluitvorming te komen.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Meest gelezen

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Meer L'HOMO.

Please update your browser