Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Deze 'Sesamstraat'-schrijver weet (én vertelt) of Bert en Ernie een stelletje zijn of niet

Deze 'Sesamstraat'-schrijver weet (én vertelt) of Bert en Ernie een stelletje zijn of niet

Asjemenou: ‘Sesamstraat’-iconen Bert en Ernie schijnen al die jaren meer dan alleen vrienden te zijn geweest. Dat meldt de Amerikaanse scenarioschrijver Mark Saltzman.

| Stijn de Vries

Met terugwerkende kracht móeten we zeggen: het verbaast ons niet.

Koppel

“Ik kon ze gewoon niet anders zien”, zegt de Amerikaanse Sesamstraat-schrijver in een interview met LHBT-magazine Queerty. “Ik heb altijd het sterke gevoel gehad dat Bert en Ernie samen waren als ik over ze schreef.” Saltzman, die jarenlang voor het programma schreef, baseerde de verhalen op zijn eigen leven. “Ik was al samen met mijn man Arnold toen ik bij Sesamstraat kwam. Meerdere mensen verwezen naar ons als Bert en Ernie. Dus ik kon niet anders over ze schrijven als een liefhebbend koppel.”

Giel Beelen

Vanochtend belde Giel Beelen in de Veronica Ochtendshow met de stemacteur van Bert, naar aanleiding van het nieuws over het homostel. De Nederlandse acteur (en stem) van Bert, Paul Haenen, liet weten dat er tien jaar geleden al geruchten waren. Destijds werden die allemaal ontkend. “Eerst dacht ik: zijn het broers of vriendjes? Maar ze hadden wel een verhouding, dat zag je meteen”, aldus Haenen. “Het was al zo lang duidelijk dat kinderen, homokinderen en heterokinderen zich er mee konden identificeren. Eigenlijk was het heel vooruitstrevend zoals het geschreven is, dat is knap.”

Speculaties

Al jaren werd over de relatie tussen het kleurrijke stelletje gespeculeerd. Bert en Ernie slapen namelijk op dezelfde kamer, delen al tientallen jaren lief en leed met elkaar en kibbelen alsof ze een getrouwd stel zijn. Maar tot nu toe werd door de makers van Sesamstraat altijd ontkend dat de twee ook daadwerkelijk een stel zouden zijn. Hoe de andere schrijvers van het programma Bert en Ernie zien is niet bekend, maar wij vinden ’t leuk nieuws. Daarom wensen we het koppel nog vele, liefdevolle jaren toe.

Lees ook
Volgens Aaf Brandt Corstius heb je in iedere relatie een Bert en Ernie

SNACKS | L'HOMO. | TV | OPMERKELIJK

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser