Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Makers 'Sesamstraat': 'Bert en Ernie zijn geen liefdeskoppel'

Makers 'Sesamstraat': 'Bert en Ernie zijn geen liefdeskoppel'

‘Sesamstraat’-schrijver Mark Saltzman beweerde dat personages Bert en Ernie een homoseksueel stel zijn. Maar volgens de makers van het kinderprogramma is dat niet het geval.

| Tim van Rodijnen

In een verklaring ontkrachten zij de woorden van de schrijver.

Beste vrienden

De makers meldden vandaag in een verklaring op social media het volgende: ‘Zoals we altijd hebben gezegd, zijn Bert en Ernie beste vrienden. Ze zijn in het leven geroepen om kleuters te leren dat mensen goed bevriend kunnen zijn, ook al verschillen zij veel van elkaar.’

Geen seksuele voorkeur

Ook schrijft het Sesamstraat-team in de verklaring dat de karakters geen seksuele voorkeur hebben. “Ook al zijn het mannelijke personages en zijn zij in het bezit van menselijke eigenschappen en karakteristieken, het zijn poppen die geen seksuele identiteit hebben.”

Interview

Saltzman had in een interview met blog Queerty laten weten dat hij Bert en Ernie juist wél als een koppel zag. De schrijver deed namelijk inspiratie op uit zijn eigen relatie met zijn partner Arnie.

Lees ook
Deze ‘Sesamstraat’-schrijver weet (én vertelt) of Bert en Ernie een stelletje zijn of niet

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

SNACKS | L'HOMO. | TV | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser