Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Behind the Candelabra in Cannes

De langverwachte film Behind the Candelabra ging afgelopen weekend eindelijk in première op de Amerikaanse televisie.

Berichtten we je eerder al over: Behind the Candelabra, de langverwachte HBO-biopic over entertainer Liberace en zijn minnaar Scott Thorson was dit weekend eindelijk te zien op de Amerikaanse televisie. Ook ging de film afgelopen week in wereldpremière op het filmfestival van Cannes.

IJzersterk
Vanzelfsprekend gaven veteraan Michael Douglas en Matt Damon (die respectievelijk Liberace en zijn twintig jaar jongere geliefde spelen) acte de presence op het festival aan de Franse kust.

Emotioneel
Michael Douglas verklaarde geëmotioneerd op de persconferentie dat de hoofdrol het mooiste cadeau is, na zijn strijd tegen kanker (de acteur was sterk vermagerd als gevolg van zijn laatste chemokuur).

Staande ovatie
De cast ontving in Cannes een staande ovatie van maar liefst twintig minuten en de film wordt geprezen om de waanzinnige kostuums, regie en spel. NRC Handelsblad noemt Behind the Candelabra lyrisch een ijzersterk pleidooi voor het homohuwelijk.

Seksscènes
Ook de seksscènes tussen Michael Douglas en Matt Damon liegen er niet om.

Het ging prima
In een interview vertelt Michael Douglas (wiens toen nog fraaie billen we kennen van Basic Instinct) over zijn seksscènes met Matt Damon: ‘Je moet even door de eerste zoen heen, maar daarna voel je je heel comfortabel in zo’n scene. Het probleem van seksscènes is dat iedereen er een mening over heeft. Anders dan bijvoorbeeld moord, heeft iedereen sex en is elke toeschouwer een expert. Dat zorgt voor veel druk. Matt en ik hebben de scenes niet geoefend, we hebben ons keurig aan het script gehouden. Het ging prima.’

Nog even wachten
In Nederland is Behind the Candelabra pas eind van het jaar te zien. Tot die tijd moeten we het doen met dit lekkermakertje, de behind the scenes featurette.

Bekijk de video.

Bron: Towleroad.com

L'HOMO.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser