Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Batwoman krijgt tv-serie en is daarmee eerste openlijk homoseksuele superheld

Batwoman krijgt tv-serie en is daarmee eerste openlijk homoseksuele superheld

Er komt een serie over Batwoman die door het netwerk ‘The CW’ wordt gemaakt. Het wordt de eerste superheldenserie met een homoseksuele hoofdpersonage, en dat werd tijd.

| Stijn de Vries

De serie over de lesbische Batwoman zal volgend jaar te zien zijn, meldt Variety.

LHB(T)atman

Batwoman werd in de jaren vijftig nog geïntroduceerd als Batmans partner om geruchten over zíjn homoseksualiteit te ontkrachten. Twaalf jaar geleden kwam ze opnieuw voor in de stripboeken, maar dan als de lesbische Kate Kane. Die stripboeken worden nu omgetoverd tot een tv-serie.

Heldin

De serie draait om flapuit Kate, die met haar passie voor gerechtigdheid de straten van de fictieve stad Gotham helpt. Als Batwoman probeert ze de toename van criminaliteit tegen te gaan, maar een heldin is ze nog niet. Ze moet namelijk eerst haar eigen problemen overkomen voordat ze het symbool van hoop kan worden genoemd in Gotham.

Superkanaal

Enkele andere superheldenseries zijn al op The CW te zien en doen het wereldwijd goed, zoals The Flash en Arrow. Fans zijn in ieder geval al enthousiast en dat steken ze niet onder stoelen of banken

Lees ook
Hij is terug: Batman- en dinosaurusfan verovert opnieuw het internet

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Bron: BBC/Variety | Foto: DC Comics

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser