L'HOMO.

Amerikaanse rechtbank blokkeert Trumps 'transgenderban' in Amerikaans leger

Amerikaanse rechtbank blokkeert Trumps 'transgenderban' in Amerikaans leger

De federale rechtbank in Washington heeft (voorlopig) een stokje gestoken voor Trumps plannen om transgenderpersonen te weren uit het Amerikaanse leger.

| Boris Lemereis

Dat melden diverse Amerikaanse media.

Lees ook
Amerikaanse transgender-militairen naar de rechter om besluit van Trump

Veel kritiek
Eind augustus ondertekende de president een memo waarmee hij het Pentagon opdroeg om geen transgenders meer te rekruteren. In juli liet hij op Twitter al weten geen transgenders in het leger te willen. Het kwam hem op enorm veel kritiek te staan.

Naar de rechter
Het bleef niet bij kritiek alleen. Een groep militairen stapte naar de rechter om de transgenderban van Trump als ongrondwettelijk te bestempelen en de invoering te blokkeren. Door het besluit van de president zaten duizenden transgenders in de strijdkrachten in grote onzekerheid. Het Pentagon liet toen weten dat het beleid pas wordt aangepast als Trump met een officieel bevel komt.

Opgeschort
Rechter Colleen Kollar-Kotelly liet vandaag weten dat het ‘aannemelijk’ is dat de militairen in hun gelijk worden gesteld, meldt persbureau AP. Het verbod van Trump wordt opgeschort totdat de rechtszaken afgelopen zijn.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND | THE TRUMP SHOW

Bron: AP / USA Today | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser