Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Zo lopen deze slimme activisten tóch met de regenboogvlag door Rusland

Zo lopen deze slimme activisten tóch met de regenboogvlag door Rusland

 Zes activisten uit Latijns-Amerika vonden een creatieve oplossing om tijdens het WK toch de situatie van LHBTQ-gemeenschap in Rusland onder de aandacht te brengen. Ze dragen voetbalshirts, precies in de kleuren van de regenboogvlag. 

| Marlie van Zoggel

Levert Oranje toch nog een bijdrage dit WK.

Lees ook
‘Verborgen’ supportersvlag tijdens openingsduel WK vraagt aandacht voor LHBTQ-rechten

Regenboogvlag

Het tonen van de regenboogvlag in het openbaar is strafbaar in Rusland. Door in een specifieke volgorde te poseren weet deze groep tijdens het WK voetbal toch op treffende wijze aandacht te vragen voor de rechten van de LHBTQ-gemeenschap.

Russische autoriteiten

De activisten poseren in voetbalshirts van Spanje, Nederland, Brazilië, Mexico, Argentinië en Colombia vormen ze precies de bekende Pride-vlag. De groep kan op deze manier zelfs pal naast de Russische autoriteiten gaan staan, zonder te worden opgepakt.

Björn Borg

De activisten zijn niet de enige die het WK aangrijpen om LHBTQ-rechten onder de aandacht te brengen. Tijdens de openingswedstrijd van het toernooi was door middel van virtual reality op smartphones een spandoek te zien van een zoenend homostel met de tekst Love Will Win Tonight. Deze actie was een initiatief van Björn Borg.

 

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser