L'HOMO.

Aanvoerders betaald voetbal spelen dit weekeinde met regenboogband

Aanvoerders betaald voetbal spelen dit weekeinde met regenboogband

De aanvoerders van alle clubs uit het betaalde voetbal dragen komend weekeinde een regenboogband. Ze steunen daarmee de campagne om diversiteit in de sport te promoten.

| Boris Lemereis

“Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie”, zegt voorzitter Danny Hesp van spelersvakbond VVCS.

Lees ook
Christelijke Facebookpagina is tegen regenboog-like en wordt overspoeld met regenbogen

Ook bij hockey
Het initiatief voor de kleurrijke band is genomen door de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation, die zich inzet voor acceptatie van alle geaardheden in de sport. Niet alleen de aanvoerders in de eredivisie, de Jupiler League en de vrouwencompetitie gaan komend weekeinde met een regenboogband spelen, maar ook die in de hoofdklassen van het hockey.

Openheid
Volgens voorzitter Karin Blankenstein van de foundation die is vernoemd naar haar broer, oud-topscheidsrechter John, staat de regenboogband symbool voor openheid. “Alle verschillen zijn welkom, zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport.” VVCS-voorzitter Danny Hesp: “Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit”.

Goed gebaar
Voorzitter Michael van Praag van de KNVB juicht het initiatief toe. ‘Heel erg goed gebaar. Dank jullie wel captains en BVO’s’, twitterde hij.

NIEUWS | L'HOMO. | SPORT

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser