Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Kunstliefhebbers opgelet, het is weer bijna Amsterdam Art Weekend

Kunstliefhebbers opgelet, het is weer bijna Amsterdam Art Weekend

Dit weekend vindt de zevende editie van het Amsterdam Art Weekend plaats. Kunstliefhebber of kunstprofessional: met de 52 Amsterdamse exposities zit er hoe dan ook iets voor je bij.

| Helen Vis

Van 22 tot 25 november staat Amsterdam volledig in het teken van de hedendaagse kunst.

Amsterdam Art Weekend

Of je nou een nieuwe generatie kunstliefhebber bent of een kunstprofessional, mensen – jong en oud – vanuit de hele wereld maken tijdens dit weekend kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de hedendaagse kunst. Tijdens het Amsterdam Art Weekend presenteren 52 culturele instellingen een programma en trakteren ze je op diverse (nieuwe) tentoonstellingen. We zetten er een paar voor jou op een rij.

Is My Body Public

Alicia Framis introduceert een nieuwe manier om te demonstreren tegen seksueel geweld en intimidatie tegen vrouwen: Is My Body Public. Tijdens deze voorstelling gebruiken vijftien vrouwen jurken als spandoeken en confronteren voorbijgangers met hun boodschap. Kunst, feminisme en activisme komen samen in dit werk.

Is My Body Public

The Merchant House

The Merchant House is een concert van Lucian Berio en wordt geleid door fluitist Machiko Takahashi. Diepgaand, met verwijzingen naar andere muziek en media, worden Berio’s composities gezien als een unieke parallel met de kunst.

M. Takahashi by ASATO

Gallery Night

Ook is er een Gallery Night: de Amsterdam Art x ODAM Gallery Night. Amsterdam Art Weekend werkt samen met ODAM voor een extra speciale editie. Alle 28 exposities openen hun deuren om hun nieuwste tentoonstellingen te showen. Zeker de moeite waard.

Gallery Night

Meditatie en stilte

Verken te stilte: praten en mediteren met Maurice Knegtel. Hij zal een lezing houden, een korte meditatie leiden en het thema stilte bespreken. Hij heeft verschillende boeken  geschreven, programma’s gemaakt voor de NPO en presenteert het onderwerp ‘zen’ regelmatig aan een groot publiek.

"Antoinette

Performance in Universiteits Bibliotheek

La Bibliothèque is een kunstproject waarbij vijf performers zich vermengen met het dagelijks leven van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Je maakt een wandeling met gesloten ogen, een powernap aangevuld met de subtiele aanraking van voorwerpen én er is een verrassende leesoefening.

Myriam Lefkowitz

De Oude Kerk

De Oude Kerk presenteert een geluidsinstallatie van Cardiff & Miller, waar bezoekers de toetsen van een mellotron kunnen bespelen. Het werk van Cardiff en Miller maakt bezoekers ervan bewust dat ze als mensen deel uitmaken van verschillende werelden. Een zintuigelijke ervaring die je moet beleven.

Oude Kerk

Afterparty

Dajo Bodisco en Florence Parot, de oprichters van ISO, nodigen je uit om rond Guidetti’s World te dansen. ISO leidt een openbaar programma met tentoonstellingen, lezingen, workshops en evenementen waarbij een podium wordt geboden aan kunstenaars, lokaal en internationaal.

After Party

Gallery tours

Er zijn vrijdag, zaterdag en zondag gratis expositie-tours. Je vertrekt vanaf het Hub Informatiepunt. De kunstgidsen nemen je mee op een rondleiding door een aantal exposities waar je wordt geïnformeerd over de kunstenaars en het tentoongestelde werk.

Gallery Tours

Maar er is nog meer: voor andere events en exposities, klik hier.

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: Amsterdam Art | Foto: Amsterdam Art

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser