Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Banksy laat in video het geheim achter zelfvernietigend schilderij zien

De anonieme straatkunstenaar Banksy was gisteren wereldnieuws toen zijn bekende schilderij ‘Meisje met ballon’ zichzelf vernietigde. In een video laat hij op Instagram zien wat daaraan vooraf ging.

| Verena Verhoeven

Ook krijgen we een glimp van de mysterieuze kunstenaar te zien. Als hij het ook echt is, natuurlijk…

Banksy

Het beroemde schilderij was bij Sotheby’s in Londen net voor 1,04 miljoen pond (ruim 1,18 miljoen euro) verkocht, toen een deel ervan versnipperd werd. Er wordt nog uitgezocht wat dat voor de veiling betekent, liet Alex Branczik – de Europese directeur van Sotheby’s hedendaagse kunst – gisteren weten. “Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt.”

Creatief

Banksy zelf reageert via zijn officiële Instagram-account met een video waarin we zien hoe de versnipperaar in het schilderij is geplaatst. De tekst bij de video komt van een andere wereldberoemde kunstenaar. ‘”The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso’, schrijft Banksy. (De drang om te vernietigen is ook een creatieve drang.) En creatief, dat is het zeker.

Lees ook
Een streek van Banksy: kunstwerk verwoest zichzelf na bod van ruim miljoen euro

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | CULTUUR

Bron: Instagram Banksy | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser