Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

kindster

Hoe is het nu met Tess die in 2005 het Junior Songfestival won met de hit 'Stupid'?

In de rubriek ‘Kindster’ zoeken we uit hoe het nu gaat met bekende Nederlandse kinderen. Vandaag Tess Gaerthé, die op haar dertiende het Junior Songfestival won met haar hit ‘Stupid’.

| Yara Mureau

Tess (26) woont in Amsterdam, zingt nog steeds (in een band) en werkt bij Cloud 9 Music, een grote Nederlandse muziekmaatschappij.

Lees ook
Hoe is het nu met Jordy van Loon, bekend van de hit ‘Verliefdheid is een toverbal’?

Je won in 2005 het Junior Songfestival. Hoe kwam je erbij om mee te doen?
“Mijn avontuur begon eigenlijk bij een liedje dat ik samen met mijn moeder had geschreven en opgenomen had in de studio van mijn zangleraar. Ik zong altijd al en we wilden kijken wat we met dat liedje konden. Toen kwamen we bij het Junior Songfestival uit, maar meer voor de grap en met de gedachte: ‘Oh, dat is wel lollig’. Kort daarna hoorde ik dat ik bij de tien finalisten zat.”

Wat is je leukste herinnering uit die tijd?
“Ik was dertien jaar en erg sociaal, dus ik had het vooral heel leuk met iedereen. Mijn eigen nummer Stupid en het opnemen van het groepsnummer Alles wat je wil vond ik het leukste. Ik was niet echt het typische kindsterretje, denk ik. Ik was heel nuchter en niet dol op hysterische aandacht. Ik vond zingen gewoon heel leuk.”

Vond je ook iets niet leuk?
“Ja, door mijn winst mocht ik optreden bij het Eurovisie Songfestival in Hasselt, maar ik was heel schor. Ik had toen vijf dagen lang elke dag een paar keer repetities, maar er kwam geen geluid meer uit. Ik was inmiddels veertien en begon tijdens een repetitie op het podium te huilen. De volgende dag stond er in de Belgische kranten: ‘Nederlandse finaliste begint plots te wenen, omdat het niet gaat zoals zij dat wenst’. Dat vond ik echt zó lullig, haha.”

Wat deed je na het Junior Songfestival?
“Ik ging door met zingen, bracht mijn nieuwe nummer First Kiss uit, zong samen met Thomas Berge De stem van mijn hart en maakte de titelsong van de kinderserie Spetter. Uiteindelijk tekende ik bij Cloud 9 en bracht een album uit. Dat was een verzameling van alles wat ik gemaakt had. De bekende nummers, maar ook onbekende. Dat album voelde als een soort afsluiting voor mij. Ik wilde geen kinderfiguur zijn, maar gewoon een zangeres.”

Word je nog herkend?
“Laatst nog, op het Centraal Station in Amsterdam. ‘Hé, jij lijkt echt op Tess van het Junior Songfestival’. Vaak zeg ik dan niet meteen dat ik het ben. Maar ik vind het perfect dat niet iedereen me herkent. Sommigen weten het nog, en dat is heel leuk.”

Wat doe je nu?
“Ik ben International Music Management gaan studeren, zing in een band (The Howlin’) met mijn tweelingbroer en werk nu fulltime bij Cloud 9 – waar ik onder contract stond. Ik hou me bezig met het licenseren van muziek binnen onze catalogus voor gebruik in films, reclames, TV series en games. Ik open en sluit maandelijks een jamsessie in Haarlem, dus ik ben nog steeds bezig met muziek. Maar solo staat op een lager pitje.”

Dit is Tess nu:

Tess Junior Songfestival

Foto: Wouter Vellekoop

Lees ook
Hoe is het nu met Klaartje en Nicky (en het fluitje) die in 2004 het Junior Songfestival wonnen?

 

SNACKS | INTERVIEW | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer kindster

Lees dit ook even

Please update your browser