Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

kindster

Nèh nèh nèh nèh nèh: hoe zou het met dat 'gemene jochie' uit de Rolo-reclame gaan?

In de rubriek ‘Kindsterren’ zoeken we uit hoe het nu gaat met bekende kinderen. Vandaag het jongetje dat voor de neus van een babyolifant een Rolo in zijn mond propte.

| Martine Schut

Die jongen heet in het echt Cees Molenaar (29). Hij is nu marketingmanager bij een garnalenbedrijf.

Lees ook
Danoontje powerrr: hoe zou het toch met dat stoere ‘spierballenmeisje’ gaan

Ach, dat arme olifantje in die reclame destijds…
“Ja, maar het is allemaal goed gekomen hoor. Het is inmiddels 22 jaar geleden (1996) dat we de reclame hebben opgenomen. Het babyolifantje wilde in eerste instantie niet echt meewerken, want hij werd beschermd door de kudde, totdat hij mij zag. Toen kwam het olifantje ineens naar me toe rennen. En dat is ook precies het uiteindelijke shot geworden dat ze in de reclame gebruikt hebben.”

Staat je nog iets bij van die draaidag?
“Ja, ik weet echt elk detail nog. Ik ben in die tijd speciaal eerder teruggekomen van vakantie, want de opnames vonden midden in de zomer plaats, destijds nog in het Noorder Dierenpark Emmen. Ik herinner me elk moment nog, van in de make-up zitten tot het warme wollen pakje dat ik aankreeg in die hitte. Ik heb zelfs een bijnaam aan de reclame overgehouden. Ik kom uit Volendam, waar nogal wat mensen Cees heten. Vandaar dat ik Rolo word genoemd: als ik die naam hoor, weet ik dat ze mij bedoelen.”

Hoe ben jij in die reclame terechtgekomen?
“Ik ben gescout. Mijn ouders liepen in een winkelcentrum en daar kwam iemand naar hen toelopen: ‘Jullie moeten hem opgeven voor een reclamebureau.’ We waren nog geen paar maanden verder of ik zat bij de laatste drie voor deze reclame.”

Heb je nog contact gehad met je tegenspeler?
“Omdat het in 2016 twintig jaar geleden was dat de reclame werd opgenomen, riep de regisseur het hele team weer bij elkaar voor een reünie. Iedereen was erbij, van de visagie en de bedenker van de reclame tot mijn tegenspeler en de mensen van het geluid. We hebben een middag met elkaar doorgebracht en uiteraard nog een keer naar de reclame te gekeken. Het blijft gek om jezelf dan te zien.”

Wat doe je nu?
“Na de reclame van Rolo heb ik nog een paar dingen voor televisie gedaan: ik heb onder meer in de reclame van Chocomel gespeeld en in een clip van de Poema’s meegedaan. Maar ik ben er niet in verder gegaan, dat was mijn ambitie niet. Ik heb Commerciële Economie gestudeerd en werk nu als marketingmanager bij garnalenbedrijf Klaas Puul. Als er ooit nog iets leuks voorbij komt op het gebied van acteren, sluit ik dat niet uit. Als er bijvoorbeeld iemand tegen mij zegt dat ze een deel twee van de reclame voor Rolo willen maken, zeg ik meteen ja.”

Dit is dat het Rolo-jongetje nu (rechts), met naast hem zijn tegenspeler uit de reclame:

SNACKS | TV | BEKEND | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Still video/ Cees Molenaar

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer kindster

Lees dit ook even

Please update your browser