kindster

Hoe is het nu met Toprak uit de 'highschool'-serie 'Fort Alpha'?

Hoe is het nu met Toprak uit de 'highschool'-serie 'Fort Alpha'?

In de rubriek ‘Kindsterren’ zoeken we uit hoe het nu gaat met kinderen uit gouwe ouwe tv-series en films. Hoe is het nu met Toprak, een van de leerlingen uit de Nederlandse serie ‘Fort Alpha’?

| Martine Schut

Toprak heet in het echt Evrim Akyigit (40). Ze is nog steeds actrice en regisseert ook.

Lees ook
Hoe is het nu met dat stoere ‘boefje’ Knofje uit de gelijknamige serie?

Hoe oud was je toen Fort Alpha op je pad kwam?
“De serie is in twee zomers opgenomen. Het eerste deel was ik achttien jaar en het tweede negentien. Ik had daarvoor al wat kleine dingen gedaan op televisie – vanaf mijn zesde wist ik overigens al dat ik wilde acteren – maar Fort Alpha was de eerste grote tv-klus. Ik speelde indertijd bij een Turkse theatergroep en dankzij de regisseur waar ik toen mee speelde heb ik de rol gekregen. Hij nam me mee naar de audities en toen werd ik gekozen.”

Kun je de eerste draaidag nog herinneren?
“Dat is een poos geleden. Maar wat me nog wel bijstaat is een speciaal weekend voordat we begonnen met draaien. We gingen met de hele cast naar Noordwijk om elkaar beter te leren kennen en oefeningen te doen. Dat was heel bijzonder. Het was een grote cast met allemaal jonge – en ook vaak vrij onervaren – mensen. Een lang weekend met elkaar doorbrengen, dat was echt te gek. Het was één groot feest. Dat is ook een beetje de toon van de hele Fort Alpha-tijd. Er was al vrij snel een klik met de hele groep. We werden echt een hechte club.”

Eén groot feest, vertel?
“We mochten tijdens de opnames veel improviseren en werden vrijgelaten in het spel. Er werd ontzettend veel tijd in de serie gestoken, dat zie je er ook aan af. We hadden daardoor ontzettend veel lol. We hadden ook veel feestjes en overnachtten weleens op een kazerne daar in de buurt als we nachtshoots hadden en de volgende dag weer op de set moesten staan. Het was voor ons gewoon lang leve de lol. Wat je op televisie zag, was zo goed als echt. Natuurlijk speelden we personages, maar de klik en de band tussen ons was echt. Dat maakt de serie ook zo goed.”

Leek je veel op je personage Toprak?
“Nou op sommige fronten wel. Zij was vrij introvert en dat ben ik ook wel. Maar verder was Toprak een kakkineus meisje, daar herkende ik me helemaal niet in. Verder was ze heel erg gedreven en wilde ze per se hoge cijfers halen omdat ze bang was haar ouders teleur te stellen. Zo ben ik niet, dat zijn verzonnen verhaallijnen. Maar ik moet wel zeggen dat Fort Alpha ervoor gezorgd heeft dat ik uit mijn schulp ben gekropen, omdat ik best braaf was. Ik werd in die tijd zo makkelijk opgenomen in de groep en hoefde helemaal niet te vechten voor erkenning. Dankzij de serie heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling meegemaakt. Dat is één van de redenen waarom Fort Alpha voor mij zo’n dierbare herinnering is.”

Wat doe je nu?
“Na Fort Alpha heb ik nog een paar rollen gespeeld. In 2000 ben ik aangenomen op de Toneelschool in Arnhem. Die heb ik afgerond en sinds 2004 ben ik freelance actrice voor zowel theater als televisie. Na de Toneelschool speelde ik Elif in Onderweg naar Morgen. Qua spelen ben ik net klaar ben met een grote tournee (Hamlet van Zep Theaterproducties, een bewerking van Brainpower) en heb zo nu en dan draaidagen voor verschillende series en films. De laatste is een nieuwe speelfilm onder regie van Hans Somers, een Nijenhuis-productie. Verder heb ik de regie gedaan van de voorstelling Goeroe, eentje die we volgend seizoen in reprise willen nemen. En daarnaast geef ik trainingen en spelles. Mijn droom is om nog een keer een sterke vrouwelijke hoofdrol in een toneelstuk te spelen.”

Dit is Toprak/Evrim nu:
unnamed

SNACKS | TV | BEKEND | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Evrim Akyigit

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer kindster

Meest gelezen

Meer kindster

Lees dit ook even

Meer kindster

Please update your browser